Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΣΕΚ: έλεγχο και κλείσιμο των κλινικών που παρανομούν




Υπέρ του ελέγχου στις ιδιωτικές κλινικές για τυχόν παράνομες χρεώσεις του ΕΟΠΥΥ, συντάσσεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εξαπάτηση του Οργανισμού από ιδιωτικές μονάδες υγείας.

Μάλιστα ο Σύνδεσμος προτρέπει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε ελέγχους και σε κλείσιμο των μονάδων αυτών, προκειμένου να μην στιγματίζεται ένας ολόκληρος κλάδος.
Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΚ επισημαίνεται πως ‘με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα περί εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ από ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) δηλώνει ξεκάθαρα ότι συντάσσεται υπέρ του ελέγχου των χρεώσεων όλων των ιατρικών πράξεων που πραγματοποιούνται σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικές κλινικές, σε ελεγκτικές εταιρείες που θα τυγχάνουν της απόλυτης έγκρισης του ΕΟΠΥΥ.
Άλλωστε, ο έλεγχος της συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές από ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα του ΣΕΚ που έχει καταθέσει σχετική πρόταση επανειλημμένως στους εκάστοτε καθ’ ύλην αρμοδίους, προσφερόμενος μάλιστα να επωμιστεί το κόστος της διαδικασίας αυτής.

Αντί να στιγματίζεται ένας ολόκληρος κλάδος, με αφοριστικούς χαρακτηρισμούς και γενικόλογες κατηγορίες περί εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ από ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας, ας προχωρήσει επιτέλους ο έλεγχος, να εντοπιστούν όσοι σκοπίμως παρανομούν και να κλείσουν όπως αρμόζει’. IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου