Σάββατο 26 Απριλίου 2014

26/4/2014 Π.Ε.Ε.ΒΙ.''ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ''

Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι διαβουλεύσεις για την εξασφάλιση της εξόφλησης της κάθε εξέτασης που εκτελείται (πλαφόν) πλησιάζουν στην κατάληξή τους και μέχρι στιγμής δεν δείχνουν κανένα θετικό σημείο και υπάρχει μεγάλη διάφορα απόψεων μεταξύ Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης (συμπεριλαμβανομένης φυσικά ΠΕΕΒΙ και ΠΟΣΙΠΥ) και του ΕΟΠΥΥ. Εμείς εννοούμε με τελείως διαφορετικό τρόπο την ύπαρξη του πλαφόν ενώ ο ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο σκέπτονται και συσκέπτονται για πλαφόν με rebate και claw back που στόχος τους είναι η εξόντωση μας. Ύστερα από επανειλημμένες συναντήσεις της Πανελλήνιας Διαπραγματευτικής Επιτροπής τόσο με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό, όσο και με τον ΕΟΠΥΥ, αναμένεται να ζητηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας τελική συνάντηση στο Υπουργείο με σκοπό τις οριστικές αποφάσεις (ΒΛΕΠΕ την χθεσινή ανακοίνωση του ΠΙΣ).

Με δεδομένα ότι ο προϋπολογισμός είναι κλειστός και με τον ρυθμό των τρεχουσών δαπανών (περίπου 50 εκατ. € μηνιαίως) και την γι’ αυτό τον λόγο εξάντλησή του εντός του Ιουνίου, η έκβαση των διαπραγματεύσεων (όπου φοβούμεθα ότι πιθανότερο είναι αυτή να αποβεί άκαρπη παρά τις τεράστιες προσπάθειες από μέρους μας) θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στις σχέσεις Εργαστηρίων και ΕΟΠΥΥ που μπορεί να φθάσουν και μέχρι την εκ των πραγμάτων επιβαλλόμενη οριστική διακοπή συνεργασίας.

Επίσης η αναγνωριστική πρώτη συνάντηση με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του Υπουργείου (Επιτροπή Βοζίκη) για τις νέες συμβάσεις, έδειξε ότι και εκεί τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και είσαι βάρος μας.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Σπύρος Κραμποβίτης Μαρία Καλαμάρη

4 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ.ΑΥΡΙΟ 28/4/14 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΟΠΤΗ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΘΕΙΑ.ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΝΑ ΕΠΟΝΤΑΙ....ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι όπως τα λέτε και οι δύο πρώτοι γράψαντες... Θα σας φτάσουν στο παρά μισό και θα βγάλουν ΥΑ για να δισφαλιστεί η Υγεία του Λαού και θα σας πετάξουν το μπαλάκι ώστε να φανείτε εσείς οι κακοί... Καλή τύχη.

      Διαγραφή
  3. ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΙΘΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ.ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΛΥΤΡΩΘΟΥΜΕ ΟΙ ΜΗ ΛΑΜΟΓΙΑΤΖΗΔΕΣ.ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή