Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Οργή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν



Αγανακτισμένοι για την αφερεγγυότητα του υπουργείου Υγείας και απεγνωσμένοι για την επιβίωσή τους είναι οι περίπου 2.500 γιατροί του ΕΟΠΥΥ που δεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ, επιλέγοντας την ατομική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, η οποία όμως ακόμα δεν έχει υπογραφεί, παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις.


Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε υποσχεθεί στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που επέλεξαν να μην ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, ότι από την επόμενη ημέρα λειτουργίας του ΠΕΔΥ, δηλαδή στις 21 Μαρτίου, θα είχαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, όπως και οι υπόλοιποι συμβεβλημένοι γιατροί.

Μέχρι σήμερα, η υπόσχεση αυτή δεν έχει υλοποιηθεί και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να υλοποιηθεί τουλάχιστον για ένα μήνα ακόμα.

Μάλιστα, οι υποσχέσεις του υπουργού Υγείας είχαν «ανανεωθεί» και πριν 10 μέρες, όταν σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Α. Γεωργιάδης είχε δεσμευθεί ότι θα υπάρξει άμεση σύναψη συμβάσεων.

Ωστόσο, όπως πληροφορήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ, «οι υπηρεσίες του υπουργείου, μεθόδευαν διαδικασία ανοικτής προκήρυξης με θέσπιση κριτηρίων και εν συνεχεία αξιολόγηση (;) κλπ, ήτοι διαδικασία που προβλέπεται να διαρκέσει όχι λιγότερο από 3-4 μήνες».

Σε νέα συνάντηση της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ, την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα ψηφισθεί τροπολογία που θα ρυθμίζει το θέμα γρηγορότερα.

2 σχόλια:

  1. Αμάν τι πάθανε οι Ικατζηδες................Τελικά υπάρχει Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ανοικτή προκήρυξη θεωρείται μεθόδευση. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν συνηθίσει ανοικτές για όλους διαδικασίες και τελικά το μόνο κριτήριο που επιθυμούν να ισχύει είναι ένα και μοναδικό: τέως ικατζής.Έλεος βρε παιδιά, ως πότε το κλικάρισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή