Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Π.Ε.Π.Φ.Υ.: Εξουσιοδότηση προς ΠΙΣ και ΠΕΔ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ 
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΟΠΥΥ

www.pepfy-eopyy.gr - -email: info@pepfy-eopyy.gr – τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980794087

Προς τον Υπουργό Υγείας κο Γεωργιάδη

Κοινοποίηση: Υφυπουργούς κο Μπέζα και κα Μακρή

Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κο Κοντό

Κοινοποίηση: Αντιπροέδρους κο Γαρυφαλλο και κο Μπραβακο

Κοινοποίηση: Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Κοινοποίηση: Ιατρικούς Συλλόγους

Αθήνα, 13/4/2014


ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση της ίδρυσης και των σκοπών της ΠΕΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Αξιότιμε κε Πρόεδρε του ΕΟΠΥΥ,

Η Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ αποτελεί το πρώτο πανελλαδικό επαγγελματικό και συνδικαλιστικό όργανο, που συγκροτήθηκε από γιατρούς, πολυιατρεία και ιατρικές εταιρείες που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ και παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Το ΔΣ της Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε συστηματικό αγώνα, ώστε η καθημέρα πράξη στην ιατρική να εμπίπτει σε ένα ορθολογικό σύστημα που θα διασφαλίζει τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος χωρίς αναίτια εμπόδια παρακώλησης της ιατρικής πράξης εις βάρος του ασθενή. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η κατοχύρωση της εργασιακής μας αξιοπρέπειας και των συμφερόντων μας, πάντα με άξονα την ηθική στο ιατρικό λειτούργημα προς όφελος του αρρώστου. 

Στα πλαίσια αυτά, θεωρούμε ότι το μόνο θεσμικό όργανο εκπροσώπησης του ιατρικού κόσμου για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης που δημιούργησε, για το διάλογο και τη διαπραγμάτευση των συμβάσεων των κλινικών, κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών γιατρών, των πολυϊατρείων και των εταιρειών. Κάθε άλλο όργανο, σύλλογος ή ένωση δεν έχει θέση στη διαπραγμάτευση και ο διάλογος μαζί του είναι θεσμικά αβάσιμος.

Θέτουμε ως κόκκινες γραμμές: 1) τις συλλογικές συμβάσεις των Ιατρικών Συλλόγων με τον ΕΟΠΥΥ, υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, 2) την ελεύθερη επιλογή γιατρού, 3) το ισότιμο δικαίωμα όλων των γιατρών να συμβληθούν και 4) την αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση. 

Πιστεύουμε ότι θα έχουμε στο μέλλον μία εποικοδομητική συνεργασία ώστε όλοι οι συνάδελφοι που είναι πάροχοι στον ΕΟΠΥΥ, να τελούν απρόσκοπτα, και με αξιοπρέπεια, δικαίως αμειβόμενοι, το λειτούργημά τους. 

Για το ΔΣ της Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΟΥΣΑΣ

8 σχόλια:

  1. Ο Πατουλακος εξουσιοδοτει τον Βλασταρακο να διαπραγματευτει συμβαση για εμενα που πρι 2 χρονια με απειλουσε με πειθαρχικο επειδη υπεγραψα.ΧΑ, ΧΑ ,ΧΑ ,ΧΑ
    Βλεπουν οι μαγκες [τροπος του λεγειν ] οτι τελειωνει η βασιλεια τους και προσπαθουν με καθε τροπο να κρατηθουν στον αφρο [βεβαια δεν ειναι και τοσο δυσκολο για τους συγκεκριμενους- τα παντα εξαρτωνται απο το ειδικο βαρος ]
    Επισης βρεθηκαν μερικοι σοβαροι ανθρωποι να κανουν στην ωρα τους τις εκλογες [λαρισα-θεσσαλονικη] και ορμηξαν να τους φανε.
    Δεν πειραζει ομως θα δειξει ο οκτωβριος ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι,αυτοί που πριν 2 χρόνια μας απειλούσαν με πειθαρχικό θα διαπραγματευτούν για 'μας συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.Αυτοί οι επαγγελματίες συνδικαλιστές,μεγολογιατροί,εξουσιαστές...βέβαια η βασιλεία τους τελειώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν από πολλά χρόνια ο ΙΣΑ είχε βάλει ένα εύστοχο μήνυμα στο εξώφυλλο του περιοδικού του,με αποδέκτες τους τότε κυβερνώντες:"Όχι ιατρική επίσκεψη φτηνότερη από το πλύσιμο ενός αυτοκινήτου!".Σήμερα,που τα πάντα έχουν απαξιωθεί... οι δήθεν πρώην πολέμιοι των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ,πρωτοστατούν για την καθιέρωσή τους,ενώ οι νέοι γιατροί είναι έξω από αυτές εδώ και 28 μήνες!Εάν η "δίκαια αμοιβή" που λέει η νεοσυσταθείσα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ είναι τα 10 ευρώ στην ιατρική επίσκεψη,τότε "Καλόν αγώνα!" Πολύ ευγενικά, θα παραθέσω αυτό που είχε γράψει ο Σενέκας:" Κανένας άνεμος δεν είναι ούριος, εάν δεν ξέρεις σε ποιο λιμάνι κατευθύνεσαι".Οι ταγοί γνωρίζουν; Καρύδης Κων/νος,όχι νέος,ούτε συμβεβλημένος με ΕΟΠΥΥ ιατρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο την αλλη συναδελφε μολις δημιουργηθηκε η νεα ενωση θυμηθηκε και ο Ελευθερίου τους νεους-αποκλεισμενους ιατρους. Μεχρι τοτε "διαπραγματευονταν."τις συμβασεις σαν να ειναι ιδιοκτησία, κληρονομιά ή τσιφλίκι. ... Διαφωνεις?
    Οσο για τις απειλές εχεις δίκιο. ..η ενταξη ομως στον εοπυυ 5000 ιατρων ηταν και η απωλεια του τελευταίου διαπραγματευτικου μας χαρτιού. ..
    Απο τοτε οτι θελουν κανουν...δες rebate, αριθμό επισκεψεων, απειλές, προσβολές κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Πατούλης [πρόεδρος της ΠΕΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ] εξουσιοδοτεί τον ... Πατούλη [πρόεδρο της ΠΕΔ]!!!
    Ο πρόεδρος του ΙΣΑ [...Πατούλης] διαφωνεί και βάζει κόκκινες γραμμές, ενώ διαφωνεί και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου [Πατούλης!!!] και κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές...
    Δοξάστε τον!!! [και ψηφίστε τον] ??????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ, ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΝ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΚΑΘΕ ΜΟΙΡΑΣ .ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΕΘΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παγια θεση ολων των γιατρων θα επρεπε να είναι η ΜΗ υπογραφη καμιας συμβασης με τον εοπυυ.Ο εοπυυ θα επρεπε να αποζημιωνει τους ασφαλισμένους του οριζοντας κατά περιπτωση-εξεταση -παροχη το αναλογουν ποσο.Γιατι πρεπει ο γιατρος να εχει θεση ενδιαμεσου μεταξυ ταμειου και ασφαλισμενου?Δεν καταλαβενετε συνάδελφοι την παγιδα?Ο γιατρος θα επρεπε να ασχολειται μονο με το ιατρικο του εργο και τους ασθενείς του αμειβόμενος αμεσα από τον ασθενη.Μονο ετσι ο γιατρος είναι ανεξάρτητος, κανει ιατρικη και δεν είναι ''συνταγογραφος'' και ο ανταγωνισμος με τους συναδελφους είναι υγιης.Π.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αθλιότητα...ντρέπομαι να διαβάζω και να ζω αυτά που ζω και διαβάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή