Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

“Άδειασμα” Βορίδη σε Γρηγοράκο για το εργασιακό των γιατρών του ΙΚΑ

Ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε κατηγορηματικά στους γιατρούς να φέρει σχετική τροπολογία στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού στην τηλεόραση...


Η πρώτη σοβαρή διαφωνία μεταξύ υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας, καταγράφεται με αφορμή το εργασιακό των πρώην γιατρών του ΙΚΑ.

Ο κ. Βορίδης αρνείται να περάσει διάταξη για την αποκατάσταση του εργασιακού τους καθεστώτος, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γρηγοράκος την είχε εξαγγείλει σε τηλεοπτική εμπομπή!

Η διαφορετική στάση του υπουργού καταγράφηκε κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ένωσης ιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης Αττικής (ΕΝΙΜΑΑ) κ. Ευριπίδη Μπιλαράκη.

Θέμα της συνάντησης ήταν η τροπολογία αποκατάστασης του εργασιακού καθεστώτος των γιατρών ΕΣΥ, οι οποίοι προέρχονται από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ.

Ο κ. Μπιλαράκης ανέφερε ότι για την εν λόγω ρύθμιση υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο οποίος την έχει προαναγγείλει από την τηλεόραση.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο κ. Βορίδης αρνήθηκε κατηγορηματικά να φέρει σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Προσφυγές

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, το προεδρείο της Ένωσής θα συνεχίσει τις δικαστικές προσφυγές εναντίον της πολιτείας, λόγω της αναίτιας καταστροφής του επαγγελματικού βίου των γιατρών, η οποία συνέβη ξαφνικά στην ηλικία των 50 - 60 ετών.

Αναλαμβάνει, επίσης, πολιτική πρωτοβουλία – παρέμβαση, ώστε να διαμορφωθεί ένα σοβαρό, ορθολογικό και κοστολογημένο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων στην Υγεία, ως διεκδικητικό εργαλείο του ιατρικού σώματος.

Δ.Κ.

3 σχόλια:

  1. Για το εργασιακό καθεστώς των γιατρών του ΟΠΑΔ, του ΤΕΒΕ, του ΝΑΤ, μήπως ακούσατε τίποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιος υπουργος ο πασοκος Γρηγοράκος.Λες και δεν ψηφισε όπως και οι υπολοιποι πασοκοι τα νομοσχέδια που διέλυσαν την δημοσια υγεια του ανεκδιηγητου Αδωνι.Μαγκας στο γυαλι κοτα στη βουλη.Και οι εκλογες ερχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης μετά τον τροχό, την πυρίτιδα και το τσεκούρι, ανακάλυψε και την αιτία της κακοδαιμονίας της χώρας και της βάρβαρης φτωχοποίησης της. Φαίνεται πως αιτία όλων των κακών που μαστίζουν το Σύστημα Υγείας και την χώρα, είναι η «προκλητικά προνομιούχος» και «ζημιογόνος» συντεχνία των 397 ιατρών του ΕΣΥ, που προέρχονται από τα τ. νοσοκομεία του ΙΚΑ.

    «Κύριοι», δεν ξέρετε, δεν μπορείτε και δεν θέλετε να διορθώσετε οτιδήποτε. Ποιος θα το κάνει; Ο Μ. Βορίδης που κατέθεσε την μεταμεσονύκτια άθλια (ν)τροπολογία του Ν. 4254/14 που οδηγεί στην εργασιακή εξαθλίωση και την ανεργία τους ιατρούς του ΕΣΥ που προέρχονται από τα τ. νοσοκομεία του ΙΚΑ; Ή ο Λ. Γρηγοράκος, ο οποίος πολύ αργά «κατάλαβε» το αυτονόητο, κάτι που η εκλογολογία βοήθησε να το καταλάβει ακόμα και το… ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ που στην Ελλάδα της ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΠΕΙΝΑΣ-ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ εξακολουθεί να προκαλεί καθημερινά και να μετακινείται μόνο με VIP αεροπλάνα. Οι ενέργειες ενάντια στο αυτονόητο, υποδηλώνουν είτε πολιτική ανικανότητα, είτε συναλλαγή (και όχι απαραίτητα διαζευτικά). Το πρόβλημα του Συστήματος Υγείας της χώρας είναι η διαχρονική ανικανότητα ή και σκοπιμότητά σας να της δώσετε ένα Σύστημα Υγείας; Το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθούν να κυκλοφορούν –δυστυχώς– ελεύθεροι υπουργοί Υγείας και άλλοι συναρμόδιοι που «διαχειρίσθηκαν» μυθώδη ποσά για την Υγεία. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ είναι καταπέλτης, δαπανούσαμε επί πολλά χρόνια κάτι περισσότερο από την Φινλανδία και ελάχιστα λιγώτερα από τη Αγγλία, για έχουμε το Σύστημα Υγείας που έχουμε και αυτές οι χώρες να είναι τουλάχιστο 50 χρόνια μπροστά, χωρίς να αποτελέσει εμπόδιο γι’ αυτό η μη-πλήρης και μη-αποκλειστική απασχόληση που εφαρμόζουν.

    Δεν με ενδιαφέρουν οι δήθεν διαφωνίες υπουργού και αναπληρωτή υπουργού, γιατί όλοι τους ψήφισαν την (ν)τροπολογία του Ν. 4254/14 και εξανάγκασαν 397 ιατρούς 55-63 ετών:

    -να κλείσουν τα ιατρεία τους, έναντι μίας πιθανής εντάξεως τους στο ΕΣΥ;

    -βαθμολογική καθαίρεση και από Διευθυντές οι περισσότεροι, να γίνουν ΠΕ και ίσως κάποτε Επιμελητές Β’;

    -προκλητική μισθολογική διάκριση, καθώς όλοι γύρω τους θα πληρώνονται με το Ειδικό Μισθολόγιο και οι προερχόμενοι από το ΙΚΑ με το Ενιαίο Μισθολόγιο;

    -προκλητική συνταξιοδοτική διάκριση, καθώς όλοι οι άλλοι γύρω τους θα πάρουν (αν αφήσετε τίποτα στα Ταμεία) δύο συντάξεις κι’ εφάπαξ (από το Δημόσιο και το ΤΣΑΥ) ενώ οι προερχόμενοι από το ΙΚΑ μόνον από το ΤΣΑΥ;

    -να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους τα οποία οι ίδιοι χρηματοδοτούν και αποτελούν την μοναδική ΝΟΜΙΜΗ πηγή συμπληρωματικού εισοδήματος και να περιστοιχίζονται από ιατρούς μη-αποκλειστικής απασχόλησης και τους υπολοίπους που κάνουν απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία (σε λίγο και χειρουργεία) μέσα σε δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι, μεταξύ των οποίων και οι ιατροί από τα τ. νοσοκομεία του ΙΚΑ;

    Και πολλά άλλα…

    Όμως, αν θέλετε να δώσετε ένα δείγμα ισοπολιτείας, γιατί δεν επαναφέρετε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές, αντί να ψελλίζετε υποκριτικά αυτό μόνον για τους σε επαγγελματικά προχωρημένη ηλικία 397 ιατρούς των τ. νοσοκομείων του ΙΚΑ; Απλά και ξεκάθαρα πράγματα.

    Kάνετε ότι ξεχνάτε πως «προσφέρατε» με προκλητική αλαζονεία αδικίες και δυστυχία, πάντα σε αγαστή συμφωνία και συνεργασία μεταξύ με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ιδεολογική «κόκκινη γραμμή» για την μη-αποκλειστική απασχόληση, εσείς της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Ο.Ε. τι επικαλείσθε (όχι ότι αυτό θα κάνει και κάποια διαφορά);

    ΟΧΙ «κύριοι» Σαμαράδες, Βενιζέλοι, Βορίδηδες, Γεωργιάδηδες, Γρηγοράκηδες και μαζί σας οι «δικοί μας» «αγωνιστές» Βλασταράκοι, Πατούληδες, Τσούκαλοι, Βαρνάβες κλπ.

    Διαλύσατε την χώρα, την υγεία και την κοινωνία της και τον καθένα από εμάς επιστημονικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, οικονομικά, διαλύσατε και τις οικογένειές μας που αγκομαχούμε να τις συντηρήσουμε.

    Μας εξαναγκάσατε να μεταναστεύσουμε με μία βαλίτσα και εισιτήριο πτήσης χαμηλού κόστους, όμως ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ.

    Για ένα να είσθε βέβαιοι, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ
    Παθολόγος-Ογκολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή