Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Εκτός λειτουργίας για ακόμη μία φορά το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης



Εκτός λειτουργίας είναι για ακόμη μία φορά το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Συγκεκριμένα, το ΑΡΙ της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι εκτός λειτουργίας από το πρωί της Δευτέρας, λόγω αναβάθμισης, με αποτέλεσμα να προκαλείται χάος στην εκτέλεση των συνταγών στα φαρμακεία.

Έως ότου να αποκαταστασθεί η λειτουργία του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με SMS που απέστειλε σε όλα τα μέλη του, συστήνει στους φαρμακοποιούς, να εκτελούν χειρόγραφα τις συνταγές.

Φυσικά η κάθε αναβάθμιση κάθε φορά είναι επιβεβλημένη, όμως στην προκειμένη περίπτωση το σύστημα πέφτει πολύ συχνά, ή εν πάση περιπτώσει πολύ συχνά πραγματοποιούνται αναβαθμίσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ο ανάλογος αποσυντονισμός.

Οι ηγεσίες του υπουργείου Υγείας των τελευταίων τεσσάρων ετών, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς -κατά την διάρκεια της ομιλίας του το Σάββατο στην ΔΕΘ- έχουν εξυμνήσει το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ως το πλέον πρωτοπόρο και το οποίο μάλιστα έχει όπως αναφέρουν επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα σε όλη την Ευρώπη. Ο εξορθολογισμός ήταν και είναι πάντα αναγκαίος, ωστόσο οι γιατροί από την πλευρά τους, εκτιμούν ότι δημιουργεί τεράστια εμπόδια και τελικά δεν επιτελεί τον στόχο του, που είναι ο έλεγχος της υπερσυνταγογράφησης, ενώ και οι φαρμακοποιοί γίνονται μάρτυρες ενός χάους που προκαλείται πολύ συχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου