Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΣΙΔΙΚ: Αντιδημοκρατικό το πλαφόν - Ανήθικο και ληστρικό το clawback



Δημόσια τοποθέτηση, στην οποία στηλιτεύει το πλαφόν το οποίο χαρακτηρίζει μια άκρως αντιδημοκρατική πράξη, καταθέτει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.

«Το πλαφόν, από τη Γαλλική λέξη plafond, μεταφραζόμενο στη σπουδαία Ελληνική γλώσσα που αποδίδει επακριβώς το νόημα των λέξεων, σημαίνει ανώτατο όριο, σημαίνει περιορισμό και στη συγκεκριμένη περίπτωση του πλαφόν ανά πάροχο, που ζητούν με λύσσα κάποιες συντεχνίες και διαφημίζουν με θράσος κάποιοι περισπούδαστοι φωστήρες που αρέσκονται να διαλαλούν ότι γνωρίζουν καλά την Ελληνική γλώσσα, σημαίνει περιορισμός στην επαγγελματική ελευθερία της μεγάλης πλειοψηφίας των παρόχων, οι οποίοι με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία επιτελούν το επάγγελμα που γνωρίζουν από τις σπουδές τους στην ιατρική επιστήμη και που αφορά στο κυριότερο αγαθό της ζωής αυτής, που είναι η υγεία», τονίζει ο ΠΑΣΙΔΙΚ και συνεχίζει:

«Και περιορισμός στην επαγγελματική ελευθερία του οιουδήποτε, σημαίνει οπισθοδρόμηση, σημαίνει αδιαφορία, σημαίνει αποτελμάτωση, σημαίνει καταβαράθρωση της ποιότητας, με άλλα λόγια σημαίνει απόλυτη τροχοπέδη στην ανάπτυξη, στην πρόοδο και στην ευημερία.

Από την άλλη μεριά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω πως κάποιοι επωφελούνται από την ελευθερία που προσφέρει στον καθένα η δημοκρατία και προσπαθούν με αθέμιτα, αντικανονικά και παράνομα μέσα να εκμεταλλευτούν για ίδιον όφελος το δεύτερο μεγάλο αγαθό μετά την υγεία, που είναι η ελευθερία. Πλην όμως στα κράτη που έχουν εγκαταστήσει πραγματική δημοκρατία, υπάρχουν ισχυροί ελεγκτικοί μηχανισμοί που συλλαμβάνουν τους παρανομούντες και ακολουθούν αυστηρές τιμωρίες οι οποίες δρουν αποτρεπτικά για κάθε νέο επίδοξο παραβάτη.

Τους ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς που καθιστούν εύκολο τον έλεγχο σήμερα με την πλήρη μηχανογράφηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τις αυστηρές τιμωρίες στους παραβάτες πρέπει να απαιτήσουμε με πάθος και όχι να ολισθαίνουμε στην απαίτηση εφαρμογής αυταρχικών, αντιδημοκρατικών και αντιαναπτυξιακών μέτρων, τα οποία όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά βλάπτουν την κοινωνία ολόκληρη γιατί οδηγούν στην αδιαφορία, στη χαλάρωση, στο μηδενισμό της ποιότητας και στην απαξίωση του παρεχόμενου έργου».

Και καταλήγει ο ΠΑΣΙΔΙΚ:

«Ξορκίστε λοιπόν το αυταρχικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο του πλαφόν ανά πάροχο το οποίο καταπατεί βάναυσα το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του εργαστηρίου από τους πολίτες και αφαιρεί αυτόματα το κίνητρο του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων για καλύτερες υπηρεσίες υγείας, μαζί με το ανήθικο και ληστρικό μέτρο του claw back το οποίο αρπάζει πίσω τις αποζημιώσεις μας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, εθνικοποιώντας στην ουσία τις μονάδες μας, γιατί είναι δύο απολυταρχικά και αντιδημοκρατικά μέτρα τα οποία συναντάς μόνο στα πιο σκληρά κομμουνιστικά καθεστώτα, Σοβιετικού τύπου, του πλανήτη».

Την δημόσια τοποθέτηση, υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΣΙΔΙΚ ακτινολόγος ιατρός Δρ. Γεώργιος Βουγιούκας.

5 σχόλια:

  1. Επιτέλους καταλαβαινει κανείς τι θελουν αυτοι οι ανθρωποι; Σας πηραν ολοι χαμπάρι κύριοι της ΠΑΣΙΔΙΚ .Το πάρτι τελείωσε καταλαβετε το.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ.
    Παρακαλώ καταγγείλετε τις συμβάσεις όπως έχετε δηλώσει αλλιώς σιωπήστε ή πειτε και σε μας πως βγαίνετε πέρα (έχετε δηλώσει ότι μόνο με παρανομία γίνετε ) .
    Είστε πλέον γραφικοί , ακόμα και δίκιο να έχετε, κανείς δεν σας πιστεύει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΟΥΣ ΤΑΠΩΣΕΣ-ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ,ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΤΟΥΝ.ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ-ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.

      Διαγραφή
  3. Πουθενά στον κόσμο, το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίζει τα κέρδη του ιδιώτη. Τα ασφαλιστικά ταμεία (τον ιδρώτα του απλού πολίτη), τα λυμαίνονταν τόσα χρόνια κρατικοδίαιτα κοράκια καί είχαν μετατρέψει τα ασφαλιστικά ταμεία σε ΑΤΜ ανάληψης υπερκερδών καί αλόγιστης σπατάλης.Θέλετε επαγγελματική ελευθερία? Καταγγείλετε την σύμβαση. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μας πει ο πασιδικ για τις ιδιωτικές ασφάλειες και την ελεύθερη επιλογή ιατρού από τους ασφαλισμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή