Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ - ΠΕΔΥ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ) - ΕΣΥ» 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 Αθήνα 23-11-2016

Αρ. Πρωτ. 31/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι ΠΑΑ στο ΠΕΔΥ,

πηγές του Yπουργείου Yγείας και των ΥΠΕ ενημέρωσαν τους υπεύθυνους των μονάδων υγείας για επέκταση του ωραρίου του ιατρικού προσωπικού από τις 7:00 το πρωί έως τις 9:00 ή ακόμα και 9:30 το απόγευμα με στόχο να πληροφορήσουν τους ιατρούς των μονάδων. 

Από πότε το ιατρικό προσωπικό ενημερώνεται με προφορικές οδηγίες ή αποφάσεις; Μήπως απλά αποσκοπούν να εκτιμήσουν τυχόν αντιδράσεις ; Έτσι σχεδιάζουν οι υπεύθυνοι την πολιτική υγείας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας; 

Στην περίπτωση που διοίκηση του υπουργείου και ΥΠΕ προχωρήσουν στην πιο πάνω μεταβολή του ωραρίου θέλουμε και εμείς με τη σειρά μας να τους πληροφορήσουμε , αν δεν το ξέρουν ότι σε όλη την Ευρωπαϊκή ένωση δεν υφίστανται αυτά τα ωράρια που θέλουν να επιβάλλουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. 

Μήπως όλο αυτό γίνεται για καθαρά λαϊκίστικους λόγους; Ανοιγμένες δομές για τον κόσμο, που στην ουσία δεν προσφέρουν τίποτα!

Σχεδιάζουν, δηλαδή, να αφήσουν ανοιχτές τις μονάδες, χωρίς υγειονομικό υλικό και γραφική ύλη, μια που δεν μπορεί η μονάδα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της και για οποιαδήποτε μικρή προμήθεια απαιτείται κεντρική παραγγελία. Και όλα αυτά γιατί πολιτικές άλλων κυβερνήσεων μέχρι σήμερα , απαξίωσαν τις δομές της ΠΦΥ και καθοδήγησαν τους ασθενείς σε άλλες λύσεις. 

Επειδή κάποιοι ξεχνάνε πολύ εύκολα σε αυτόν τον τόπο , να θυμίσουμε πόσους ασθενείς εξυπηρετούσαν οι δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας , αλλά και πόσες εργαστηριακές εξετάσεις διενεργούνταν στις δομές του , που όλα αυτά τα διέλυσαν οι "μεταρρυθμίσεις" των τελευταίων κυβερνήσεων. 

Τι υγεία επιτελούς θέλετε κύριοι ιθύνοντες;

Ποια είναι η πρωτοβάθμια υγεία την όποια ευαγγελιζόσασταν ;

Που είναι επιτέλους το νομοσχέδιο της ψυχικής υγείας που θα ρύθμιζε και θέματα της ΠΦΥ και που από το καλοκαίρι μπαινοβγαίνει σε συρτάρια; Με ποια σκοπιμότητα ; 

Φτάνει πια να παίζεται με τους ασθενείς και με τους ιατρούς !!! 

Είμαστε ο μοναδικός επιστημονικός κλάδος που έχει απαξιωθεί πλήρως τα τελευταία χρόνια !

Δεν μπορεί να θέλετε τους καλύτερους μαθητές στην υγεία και να μην έχει αυτό το ίδιο αντίκτυπο τουλάχιστον στην εργασία του.

Επιτέλους κάνεις δεν έχει ένα σοβαρό πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας; 

Κανείς δεν έχει ξεκάθαρους στόχους για την υγεία αυτού του λαού;;;

Επιτέλους ας σταματήσει η πολιτική πολυλογία και ασάφεια καθώς και η συνέχιση της πολλαπλών σχέσεων εργασίας στις δομές του ΠΕΔΥ. 

Ζητάμε την πλήρη εξομοίωση των ιατρών ΕΣΥ της ΠΦΥ με τους ιατρούς ΕΣΥ των νοσοκομείων. 

Ζητάμε την δημιουργία οργανισμού στην ΠΦΥ με σαφείς αρμοδιότητες , αλλά και με ευέλικτη διοίκηση για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της κάθε μονάδας που άλλωστε μπορεί να είναι και διαφορετικές.

Τέλος, απαιτούμε την προάσπιση της Υγείας όλων των πολιτών γιατί με αυτήν την πολιτική υγείας που απεγνωσμένα προσπαθείτε να υλοποιήσετε οι δείκτες υγείας των πολιτών θα μειώνονται συνεχώς. 

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Παπαλέτσος Ιωάννης Γώγου Μαίρη

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977237383

6 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΕΞΞΟΜΟΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΑΣ; Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ; ΤΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΤΕ; ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗΜΟΤΗΤΑ ΣΑΣ; ΛΙΓΗ ΣΥΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΣΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΖΗΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΗΣΙΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΞΥΝΕΣΤΕ ΣΤΗ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΤΗΤΕΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητοί κύριοι δημόσιοι υπάλληλοι, το πράγμα είναι απλό... Ή δουλεύετε όπως δουλεύει όλος ο ιδιωτικός τομέας και το πρώην ΙΚΑ, σε ωράρια πρωί-απόγευμα, σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών (που δεν είναι σε καμμία περίπτωση υποχρεωμένοι να σπαταλούν εργατοώρες για να ικανοποιηθούν αποκλειστικά οι δικές σας ανάγκες) ή πάτε σπίτια σας... Σε κάθε περίπτωση για ποιον ακριβώς λόγο δεν πρέπει να δουλεύετε πρωί απόγευμα. Αρκετά πια με την ελιτίστική δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που μας κατάστρεψε... Δεν είστε παιδιά εσείς ενός ανώτερου Θεού...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή