Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Πως θα γίνουν οι προσλήψεις γιατρών στο νέο ΠΕΔΥ! Όλα τα κριτήρια

Παρασκευή 18 Νοέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Περίπου 3500 γιατροί θα προσληφθούν το πρώτο εξάμηνο του 2017 προκειμένου να στελεχώσουν τις μονάδες του νέου ΠΕΔΥ

Ο σχεδιασμός είναι σε εξέλιξη ενώ σύμφωνα με τον αν.Γενικό Γραμματέα αρμόδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, θα υπάρξει άνοιγμα στους νέους γιατρούς.
Με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας, οι προσλήψεις θα «κουμπώσουν» σύμφωνα με τον πληθυσμό που διαθέτει η κάθε περιοχή.

Ήδη έχουν καταγραφεί όλα τα αναλυτικά στοιχεία των κατοίκων όλων των περιοχών της χώρας, ώστε να διαπιστωθεί που υπάρχουν περισσότερα παιδιά και που ηλικιωμένοι.
Στις περιοχές με τους περισσότερους ηλικιωμένους θα προσληφθούν κυρίως παθολόγοι καρδιολόγοι, γενικοί γιατροί και ορθοπεδικοί, ενώ στα σημεία που υπάρχει νεότερος πληθυσμός θα προσληφθούν παιδίατροι, πνευμονολόγοι, ΩΡΛ κ.λ.π.

Οι περιοχές ανά ηλικίες

Οι περιοχές με τους περισσότερους ηλικιωμένους

Σε πολλές περιοχές της χώρας επικρατεί ένας μάλλον γερασμένος πληθυσμός γι’ αυτό και οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας προσανατολίζονται να στηρίξουν τις περιφέρειες αυτές με ιατρικό προσωπικό στο νέο ΠΕΔΥ που θα μπορεί να στηρίξει κυρίως τους ηλικιωμένους.

Οι περιοχές με τους πιο πολλούς ηλικιωμένους είναι η Ήπειρος, το Βόρειο Αιγαίο και η Πελοπόννησος.

Στην Ήπειρο το ποσοστό των κατοίκων άνω των 65 ετών αγγίζει το 23,45%, στο Βόρειο Αιγαίο το 22,7% ενώ στην Πελοπόννησο το 22,98%.
Και η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία δεν πάνε πίσω βέβαια αφού στην μεν Στερεά Ελλάδα οι κάτοικοι άνω των 65 ετών καλύπτουν το 22,41% του πληθυσμού, ενώ στη Θεσσαλία το 22,02%.

Οι νεανικές» περιοχές

Αντίθετα στο Νότιο Αιγαίο φαίνεται ότι μένουν περισσότεροι νέοι καθώς η περιοχή διαθέτει τους λιγότερους κατοίκους άνω των 65 ετών με ποσοστό 16,05%. Ακολουθεί η Αττική με 17,35% και η Κρήτη με 17,64%.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών έχουν δημιουργήσει ήδη έναν πλήρη χάρτη με την «ανθρωπογεωγραφία», καταγράφοντας ταυτόχρονα και το προσωπικό όλων των μονάδων υγείας.

Με βάση αυτόν τον χάρτη έχει ξεκινήσει ήδη να γίνεται ο πρώτος σχεδιασμός για τις ελλείψεις.
Κάτι που θα εφαρμοσθεί όχι μόνο στο νέο ΠΕΔΥ αλλά και γενικότερα στις δημόσιες μονάδες υγείας. Δείτε ΕΔΩ τι θα γίνει στα νοσοκομεία: «Πως θα γίνονται με το νέο έτος οι προσλήψεις στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες»

Πάντως με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει το σχεδιασμό για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι προσλήψεις των γιατρών θα γίνουν τον Μάιο με Ιούνιο του 2017, ταυτόχρονα με τις νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι και θα συμβληθούν με βάση τα κενά που θα υπάρχουν στο νέο δημόσιο σύστημα.

3 σχόλια:

  1. Και μετά.."ηρθαν οι μέλισσες" και τους τσίμπησαν και ξύπνησαν τους ΣΥΡΙΖΑΙΟυς από τον ύπνο τους...3500 προσλήψεις για τα ΠΕΔΥ τη στιγμή που στα νοσοκομεία δεν υπάρχει γιατρός για δείγμα...Δηλαδή σκέφτονται την αναβίωση των ΙΚΑ, με ιατρεία στα κρυφά και στα μουλωχτά, δίχως εξυπηρέτηση των ασθενων και με την επαναδημιουργία των ουρών από ηλικιωμένους από τα χαράματα των 6.00 για την κλινική εξέταση του δίλεπτου...Και οι διορισμοί με τι κονδύλι θα γίνουν????...Από τα ΕΣΠΑ που δεν επιτρέπεται να χρησιμοιούνται για μισθοδοσία???..Η επαφή με την πραγματικότητα είναι "όνειρο απατηλό" από αυτή την Κυβέρνηση...Το πλέον πιθανό είναι ο Ιούνιος του 2017, να γίνει Ιανουάριος του 2018, και μετά Ιούνιος του 2018 και μετά ΕΚλογές και άντε μου στα τσακίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σόιμπλε το ξέρει???...Γιατί μόλις άκουσε η Τρόικα πως ο Πολάκης σχεδιάζει 3500 διορισμούς στο ΠΕΔΥ, ενημέρωσε την Μέρκελ και ακούστηκαν κάτι χάχανα από την Καγκελαρία μέχρι την Κρήτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά , καλά .....μα δεν θα λειτουργούσαν ως το τέλος του 2016 οι πρώτες ......60 ΤΟΜΥ ? Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα........σχεδιασμός , έτσι ? Όχι .......αστεία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή