Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Σε δημόσιο “βάσανο” η πρόταση για το ριζικό μετασχηματισμό των Κέντρων Πρόληψης

Σε δημόσιο
Virus.com
Κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή το συλλογικό έργο του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, με τίτλο «Κοινότητα, πρόληψη των εξαρτήσεων, Κέντρα Πρόληψης».
Με το βιβλίο αυτό, οι εργαζόμενοι θέτουν σε δημόσιο “βάσανο” την τεκμηρίωση της θέσης τους για το ριζικό μετασχηματισμό των Κέντρων Πρόληψης και την ανάπτυξη της πρόληψης των εξαρτήσεων στην κοινότητα, σε ανταπόκριση προς τις κρίσιμες σημερινές συνθήκες και απαιτήσεις. Η θέση αυτή συμπυκνώνενται στην πρόταση για την ενοποίηση των ΚΠ σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο και αυτόνομο Δημόσιο Φορέα, που θα συνεργάζεται από ισότιμη θέση με άλλους φορείς σε Τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο για την πληρέστερη στήριξη όσων βρίσκονται στη χώρα.

Η θέση αυτή, αναλυόμενη και σε κείμενο εργασίας με τη νομοτεχνική πρότασή του Σωματείου, έχει εγκριθεί από το 84,5% των συμμετεχόντων στις Συνελεύσεις Μαρτίου-Απριλίου 2016 των εργαζομένων και από το 81,6% των συμμετεχόντων στις Συνελεύσεις του Οκτωβρίου 2016.
Τα περιεχόμενα του βιβλίου έχουν αναφερθεί και κατατεθεί εγγράφως στην Ομάδα Εργασίας που έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας για τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΚΠ (εδώ).
Οι συγγραφείς στο σημείωμά τους προς τους αναγνώστες αναφέρουν:“Ευελπιστούμε αυτό το στιγμιότυπο της πολυετούς και πολύμορφης προσπάθειάς μας για «νέα πνοή» στην πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας να αποτελέσει αφορμή γόνιμου διαλόγου, που θα εμβαθύνει με τη ριζική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης – διαλόγου αναλυόμενου σε ιδέες και πράξεις συμβολής στην υπόθεση της αυτονομίας του ανθρώπου μέσα από την επανασυγκρότηση των κοινοτήτων του”.
Το e-book είναι διαθέσιμο στους ακόλουθους ηλεκτρονικούς συνδέσμους: http://prolipsiworkers.blogspot.gr και  http://prolipsiworkers.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου