Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Υπ. Υγείας: Με έκτακτη τροπολογία αναγκάζει τους γιατρούς να πληρώσουν χαράτσια και περικοπές από το 2012! Τι προβλέπει

Πέμπτη 2 Νοέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Με έκτακτη τροπολογία, το υπ. Υγείας θα υποχρεώσει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να πληρώσουν τις υποχρεωτικές εισφορές από το 2012.

Στη Βουλή φέρνει το υπ. Υγείας την τροπολογία βάση της οποίας οι γιατροί θα κληθούν άρον άρον να συμφωνήσουν με τον συμψηφισμό που τους προτείνει ο ΕΟΠΥΥ για να επιστρέψουν στον Οργανισμό συνολικά 350.000.000 Ευρώ από το 2012 έως το 2015 ως clawback και rebate.


Μάλιστα όσοι γιατροί είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν στη διαδικασία θα πρέπει να κάνουν έως τις 5 Νοεμβρίου αρνητική δήλωση. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να πιεστούν οι γιατροί και άλλοι πάροχοι υγείας να μπούν στη διαδικασία αυτή.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα λογιστικό τρικ, ώστε να πειστεί η τρόικα ότι υπάρχει πλεόνασμα στον ΕΟΠΥΥ και έτσι να ανάψει το πράσινο φως για να δώσει η κυβέρνηση το κοινωνικό μέρισμα.

Να σημειωθεί εδώ, ότι πολλοί γιατροί καi άλλοι πάροχοι που φαίνεται να χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ είχαν αρνηθεί να μπούν στη διαδικασία του συμψηφισμού αφού δεν αποδέχονται τα ποσά.

Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι την Τετάρτη έγινε γνωστή απόφαση του ΣτΕ με την οποία, ακυρώθηκαν αποφάσεις του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, που έγιναν το 2012και με τις οποίες αποφασίσθηκε η μείωση τιμών ορισμένων εξετάσεων (μαγνητικών και αξονικών τομογραφιών, μικροβιολογικών, βιοχημικών, ορμονολογικών και ανοσολογικών) ως ανυπόστατες και ακυρωτέες.

3 σχόλια:

  1. Δεν πρεπει να δεχτουμε κανενα συμψηφισμο.Δεχτηκαμε περικοπη σε ληξιπροθεσμα οπαδ αντι να μας καταβληθουν με τοκο.Τωρα ζητανε να αποδεχτουμε ο,τι τους χρωσταμε ελεος εναμιση χρονο καναμε δωρεαν εξετασεις ποιος κρατικος φορεας μας πληρωσε ενοικια και δεκο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρια συναδελφε,οι συλλογοι πιο πιθανο ειναι να διευκολυνουν οποιον δημιουργει προβληματα στους γιατρους παρα να τους υπερασπιστουν .Ειναι παντελως αδιαφοροι και αναποτελεσματικοι.Ν αγγελοπουλος

      Διαγραφή