Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Εσωτερική στάση πληρωμών και στον τομέα της Υγείας, για να καταβληθεί το “κοινωνικό μέρισμα”

Μειωμένες έναντι του στόχου είναι κυρίως οι επιχορηγήσεις νοσοκομείων, ΥΠΕ - ΠΕΔΥ κατά 101 εκατομμύρια ευρώ.

Σε “πάγωμα” δαπανών 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ προχώρησε η κυβέρνηση, προκειμένου να διανείμει το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα.

IATRONET

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, η κυβέρνηση δεν πλήρωσε 350 εκατομμύρια ευρώ για δαπάνες Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και 1,1 δισ. ευρώ για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στην πιθανή κάλυψη τρύπας στα έσοδα, διατήρησης του πλεονάσματος πάνω από το στόχο και στη διανομή κοινωνικού μερίσματος 720 εκατομμυρίων ευρώ.

Με τη μεθόδευση αυτή, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα 5,3 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, παρά την “τρύπα” 2,8 δισ. ευρώ στα καθαρά έσοδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού, μειωμένες έναντι του στόχου ήταν κυρίως οι επιχορηγήσεις νοσοκομείων, ΥΠΕ - ΠΕΔΥ κατά 101 εκατομμύρια ευρώ και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κατά 157 εκατομμύρια ευρώ.

Σημαντική μείωση καταγράφεται και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το οποίο δαπανήθηκαν έως τον Οκτώβριο μόλις 1,979 δισ. ευρώ ενώ έπρεπε να φτάνουν ήδη στα 3,1 δισ. ευρώ.

Συνταξιούχοι

Ενδεικτική των κυβερνητικών χειρισμών είναι η καταγγελία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων σχετικά με την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υπέρ του ΕΟΠΥΥ στους συνταξιούχους το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουνίου 2012 έως τις 30 Ιουνίου 2016.

Το ΕΝΔΙΣΥ καταγγέλλει πως οι μνημονιακές κρατήσεις άρχισαν από τον Αύγουστο του 2010.

Σε αυτές, περιλαμβάνεται για όλο το χρονικό διάστημα έως και τις 30 Ιουνίου του 2016 η εισφορά αλληλεγγύης (ΕΑΣ) στην οποία παρανόμως έχει γίνει κράτηση 4% και 6% και η οποία παράνομα δεν υπολογίζεται στα οφειλόμενα προς επιστροφή ποσά, καθώς και όλοι οι μνημονιακοί νόμοι από την 1η Νοεμβρίου 2011 έως τις 31 Μαϊου 2012.

Δημ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. Το δηθεν κοινωνικο μερισμα ειναι το προιον της δημευσης των περιουσιων μας απο την ψευτοαριστερη δηθεν κυβερνηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή