Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Πολάκης: O ΕΟΠΥΥ μπορεί να μπει στο 2018 χωρίς χρέηΣτα κεντρικού χαρακτήρα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπουργείο Υγείας, αλλά και στις δομές που λειτουργούν στην ΠΑΜΘ, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στη σημερινή ομιλία του στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.


«Με τις παρεμβάσεις που ολοκληρώνονται τώρα και στον ΕΟΠΥΥ, με τους συμψηφισμούς παλαιού απλήρωτου 10%, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο ΕΟΠΥΥ να μπει στο 2018 χωρίς ληξιπρόθεσμα χρέη, για πρώτη φορά στην ιστορία του και στην ιστορία των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας» δήλωσε ο κ. Πολάκης.

Αναφορικά με την ΠΑΜΘ, ανέφερε πως «ενισχύθηκε αρκετά και από κρατική χρηματοδότηση και από τον ΕΟΠΥΥ, ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων, ανέβηκαν τα όρια δαπανών στις αγορές υγειονομικού υλικού, δίνοντας τη δυνατότητα προσφοράς υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών στους πολίτες» ενώ περιέγραψε και τις παρεμβάσεις που έγιναν στο ΕΚΑΒ (προσωπικό και ασθενοφόρα).

Σημείωσε ότι ενισχύθηκε το προσωπικό (νοσηλευτικό και ιατρικό) με 32 γιατρούς και 96 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια φροντίδα και 123 γιατρούς και 320 άτομα λοιπού προσωπικού στη δευτεροβάθμια.

Ο αν. υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο «σπάσιμο» των υγειονομικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι η μία εξ αυτών είναι και η Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. «Θα γίνουν δύο υγειονομικές περιφέρειες από την Καβάλα μέχρι εδώ, με έδρα την Αλεξανδρούπολη» ενώ ανακοίνωσε και την αποσύνδεση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πολάκης ζήτησε τη βοήθεια «όλου του δυναμικού, του τίμιου, του καθαρού, του προοδευτικού επί της ουσίας, που μπορεί να βάλει τη χώρα σε μια άλλη ρότα ανάπτυξης, η οποία δεν θα ξαναεπιτρέψει αυτό το οποίο έγινε στο παρελθόν και το οποίο χρεοκόπησε τη χώρα».

3 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ . ΔΕΝ ΦΘΆΝΕΙ ΤΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΌ CLAW BACK και REBATE ,θα έρθουν και ααααλλα μέτρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AΦΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΣΤΡΑΒΑΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ...ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ!!ΤΩΡΑ ΠΗΡΑΝ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ!!!ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή