Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ψήφισμα για την Μακεδονία. Η Μακεδονία ειναι μια και μόνο Ελληνική.

Ψήφισμα για την Μακεδονία.
Η Μακεδονία ειναι μια και μόνο Ελληνική.
Τον λόγο πρέπει να εχει ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός με δημοψήφισμα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΣΑΣΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποφοίτων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) λόγω των άκρως σοβαρών και δυσμενών για το έθνος μας εξελίξεων για το Μακεδονικό ζήτημα, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 15η Ιουνίου 2018 και αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί στα μέλη του και στην κοινωνία με το ακόλουθο ψήφισμα-ανακοίνωση :

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

1. Υπενθυμίζουμε και διατηρούμε πλήρως σε ισχύ το αντίστοιχο ψήφισμα του Συνδέσμου για το Μακεδονικό Ζήτημα, που εγκρίθηκε από το ΔΣ στις 16 Ιανουαρίου 2018, εποχή που ξεκινούσαν οι αντίστοιχες διπλωματικές διαβουλεύσεις και οι παλλαϊκές συγκεντρώσεις-συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

2. Επαναλαμβάνουμε ότι ο Σύνδεσμος δεν φιλοδοξεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική, πλην όμως η εξωτερική πολιτική δεν διεξάγεται εν κενώ και φυσικά πρέπει να αντικατοπτρίζει τις απόψεις των πολιτών και ολόκληρης της κοινωνίας, αναπόσπαστο τμήμα της οποίας είναι και οι υπηρετούντες αλλά και όσοι υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Μαθητές και οι απανταχού Απόφοιτοι της ΣΣΑΣ, της μοναδικής Παραγωγικής Σχολής των ΕΔ που έχει την έδρα της στη Μακεδονία , στη Θεσσαλονίκη.

3. Διαφωνούμε κάθετα με τετελεσμένες ενέργειες και ατυχείς διπλωματικούς χειρισμούς, από όπου και αν προέρχονται, που καθιστούν ένα αδύναμο και θνησιγενές κράτος, αυτό της ΠΓΔΜ, να υφαρπάζει με την έγκριση της Ελληνικής πλευράς το Όνομά, τη Γλώσσα, την Ιθαγένεια, την Εθνικότητα και την Ιστορία μας και με την ανοχή μας να συνεχίσει να καλλιεργεί τον αλυτρωτισμό και την προπαγάνδα σε βάρος των εθνικών και εμπορικών μας συμφερόντων .

4. Αδιαφορούμε για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ από μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας καθόσον στην πράξη μόνο η εξ Ελλάδος αναγνώριση μετράει για τη σλαβική ηγεσία των Σκοπίων προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η επικείμενη αναγνώρισή των Σκοπιανών εκ μέρους της Ελλάδος θα σημαίνει ότι αποδεχόμαστε επίσημα πλέον, είτε την “απλή” (συνταγματική)” , είτε την “σύνθετη” παραχάραξη της ιστορίας των Ελλήνων.

5. Καλούμε τα κόμματα και όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας να επιδείξουν ενότητα και ομοψυχία, παραμερίζοντας τις ήσσονος σημασίας διαφορές τους και τα λάθη του παρελθόντος και να ενώσουν τον Ελληνικό λαό σε αυτό το μείζονος σημασίας εθνικό ζήτημα χωρίς διχαστικές επιλογές και σκοπιμότητες σεβόμενοι άπαντες την ιστορία τους Έθνους που θα κρίνει όλους με βάση τις σημερινές επιλογές τους.

6. Ζητούμε λοιπόν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν με Ευθύνη στο ύψος των περιστάσεων, ανεξάρτητα από τυχόν πιέσεις-παρεμβάσεις και πιθανά ανταλλάγματα διεθνών οργανισμών και άλλων κρατών, που επιδιώκουν για δικά τους συμφέροντα μια πρόχειρη και βιαστική επίλυση του Μακεδονικού Ζητήματος, εξασφαλίζοντας όλα όσα αποφασίστηκαν στις 13-4-1992 στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

7. Σε κάθε περίπτωση ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός είναι ώριμος πολιτικά και μπορεί σίγουρα με την ετυμηγορία του σε πιθανό δημοψήφισμα να αποφασίσει για το μέλλον του και για τα συμφέροντα των παιδιών του.

8. Δηλώνουμε εμφατικά και απερίφραστα ότι :

-Δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος και Μακεδονική Ιθαγένεια.

-Καταδικάζουμε οποιαδήποτε αναφορά του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ, είτε ως σύνθετο όνομα, είτε ως επιθετικός ή γεωγραφικός προσδιορισμός.

-Δεν υπάρχει Μακεδονικό Κράτος ούτε Μακεδονική Γλώσσα τα οποία είναι εφευρήματα του ψυχρού πολέμου με τα οποία τότε οι γείτονες μας σφετερίστηκαν και χάλκεψαν την ιστορία του Ελληνισμού με σκοπό να δημιουργήσουν ένα νέο κράτος, την «Μακεδονία του Αιγαίου» με πρόσβαση στη θάλασσά μας, η οποία τους παραχωρείται τώρα χωρίς ανταλλάγματα με την ελεύθερη πρόσβαση και χρήση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

-Η Μακεδονία είναι μία και μοναδική και αυτή είναι Ελληνική.

9. Ας αναλογιστούμε όλοι μας ότι, η Μακεδονία αποτελεί την επιτομή του διαχρονικού Ελληνικού Μεγαλείου πού έλαμψε ανά την οικουμένη, ενώνοντας πρώτα, τις Ελληνικές πόλεις κράτη υπό τον Φίλιππο και ακτινοβολώντας τον Ελληνικό πολιτισμό σε όλη την οικουμένη υπό τον Αλέξανδρο.

10. Αγωνιζόμαστε, ως Σύνδεσμος, σθεναρά, δημοκρατικά και ειρηνικά, για τη Μακεδονία μας και είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε το Δίκαιο με το μέρος μας και πιστεύουμε ότι στο τέλος το σωστό και το δίκαιο θα επικρατήσουν έχοντας μαζί μας και «τον θεό της Ελλάδος». 

11. Ας θυμηθούμε τέλος, αυτό που είπε το 1907 ο πολιτικός και διανοητής Ίωνας Δραγούμης για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μετά τον θάνατο του Μακεδονομάχου Ήρωα Παύλου Μελά : «Να ξέρετε πως εάν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μάς σώσει. Θα μας σώσει από την μετριότητα.., Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε».

Αθήνα 15 Ιουνίου 2018

Για το Διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Φώτιος Πατσουράκος Νικόλαος Κυριακόπουλος

2 σχόλια:

  1. Δημοψήφισμα μόνο σε πρώην σοσιαλιστικές δημοκρατίες ...εμείς είμαστε Αριστεροί φασίστες και ότι θέλουμε κάνουμε. Άλλωστε σας δείξαμε που γράφουμε τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού το λέτε εσείς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή