Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Γεωργακόπουλος Παν/της: Απάντηση σε δημοσίευμα για τον ΕΚΠΥ

Για μιά ακόμη φορά διαπιστώνω πως υπάρχει παραπληροφορηση σε σχέση με ζητήματα ΕΟΠΥΥ, όπως σε αυτό με τίτλο: ''περνάει στα κρυφά αύριο ο νέος ΕΚΠΥ από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ'' ( http://www.healthweb.gr/ )  και   https://medlabgr.blogspot.com/

Ο τίτλος του δημοσιεύματός ωστόσο, διαψεύδει τον συντάκτη του, αφού ο νέος ΕΚΠΥ, περνάει από το Δ.Σ. δηλαδή με πλήρη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!

Το ότι ο κ. Πρόεδρος βρίσκεται στις Βρυξέλλες αποτελεί συγκυριακό γεγονός, υπηρεσιακών υποχρεώσεών του, γι αυτό και στο ΔΣ θα προεδρεύσει ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Συνεπώς, που είναι το...''κρυφό'';

Η δημόσια διαβούλευση έχει προηγηθεί εδώ και καιρό, το σχέδιο ΕΚΠΥ που έρχεται αύριο στο Δ.Σ. το έχουν επεξεργαστεί και οι Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και μάλιστα για πρώτη φορά ζητήθηκε η άποψη ΚΑΙ των Περιφερειακών Διευθύνσεων (ΠΕΔΙ ΕΟΠΥΥ), κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν! Φυσικά και το περιεχόμενο του νέου ΕΚΠΥ είναι σε γνώση όλων των μελών του Δ.Σ., όπως συνειθίζεται πριν από κάθε Δ.Σ. και προβλέπει ο νόμος και η διοικητική τάξη.


Ο νέος ΕΚΠΥ είναι ''ξεκάθαρος και διαφανής'', συνεπώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο υπαινιγμός του άρθρου, ότι ο ΕΚΠΥ ''περνάει στα κρυφά''.

Για την ιστορία, σας επισημαίνω ότι ο ΕΚΠΥ του 2012, πέρασε ...''νυχτα'', και δεν έτυχε εξονυχιστικού ελεγχου, μελέτης και διαβούλευσης, όπως έγινε από την δική μας Διοίκηση, για τον νέο ΕΚΠΥ. 

Τα δεδομένα λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ από το 2016 έχουν αλλάξει και συνεπώς, ο ΕΚΠΥ δεν μπορούσε να ισχύει με τις διατάξεις και προβλέψεις του 2012.

Το 2015 έγινε απόπειρα αλλαγής του ΕΚΠΥ αλλά τότε λόγω των εκλογών και αλλαγής πολιτικής ηγεσίας στο Υπ. Υγείας, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί. Σήμερα που η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ άλλαξε σημαντικά και νέες μέθοδοι ελέγχου έχουν καθιερωθεί, θεωρούμε πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την αναμόρφωση του περιεχομένου του ΕΚΠΥ.

Καλό θα είναι να μην αναζητούνται ...φαντάσματα.

Στον ΕΟΠΥΥ ΟΛΑ γίνονται με διαφάνεια και συναίνεση, μέσα από συνθετικές διαδικασίες στις οποίες μετέχουν ΚΑΙ οι εργαζόμενοι ΚΑΙ οι Πάροχοι.

Για λόγους αντικειμενικής πληροφόρησης, παρακαλώ όπως η απάντησή μου δημοσιευτεί στον ίδιο χώρο, στον ιστότοπό σας.

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Γεωργακόπουλος
Ιατρός, Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ

6 σχόλια:

  1. Ως μέλος του ΠΙΣ στην επιτροπή διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, βεβαιώνω την ανυπαρξία διαβούλευσης του ΕΟΠΥΥ με τον ΠΙΣ για τον ΕΚΠΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε καλέ μου κ. Αντιπρόεδρε, δε σε εγκαλούν γιατί δεν διαβουλέυτηκες τον ΕΚΠΥ με....τους υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, του ΥΠΥΓ και των ΠΕΔΙ, αλλά γιατί δεν διαβουλεύτηκες με τους ΙΣ κλαι τους εκπροσώπους των παρόχων αλλά και των ασφαλισμένων. Οχι οτι θα άλλαζε κάτι, ειδικά για τους παρόχους, ναι σε όλα θα έλεγαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διαβουλευση απο οσο γνωριζουμε γινεται αναμεσα στα δυο μερη.Απο τη μια ο ΕΟΠΥΥ το Υπουργειο και οι Υπηρεσιες του και απο την αλλη οι παροχοι οι ασθενεις κλπ.Τι ειδους διαβουλευση ειναι αυτη ,ουσιαστικα του ΕΟΠΥΥ με τις Υπηρεσιες του δηλαδη με τον εαυτο του? Θεωρειται διαφανεια η ενημερωση των μελων του ΔΣ για το περιεχομενο αυτου που πρεπει να εγκρινουν ,ειναι συννομο να μη γινει γραπτη μαλιστα ενημερωση?Ειναι δυνατον να θεωρειται συγκυριακο γεγονος η απουσια του Προεδρου? Υποβαθμιζεται ετσι και ο ΕΚΠΥ και ο Προεδρος.Γιατι αραγε? Τι λενε ο ΠΙΣ οι Ιατρικοι συλλογοι και αλλοι παροχοι?Η απαντηση του Αντιπροεδρου θεωρω οτι στην καλυτερη περιπτωση ειναι ατυχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρε Τακη...και φυσικα ειναι κρυφο...η διαβουλευση εγινε 6 μηνες πριν γινετε κυβερνηση σε συγκεκριμενο κειμενο..τι φουμαρα μας πουλας παλι?πες οτι εδωσε εντολες το δαρμενο σκυλι απ την τροικα ο Π.Π και τρεχεις να τα περασεις για να φανεις ανταξιος της γλυψιματης θεσεως σου.τεσπα...εδω μας κανατε νοτια μακεδονια σε μια μερα πως θα περασετε εναν εκπυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεωργακοπουλεσκου: διαβουλεθομεθα! Αλλά με ......τον εαυτό μας! Όπως το ίνδαλμα μου ο ......αθάνατος Τσαουσέσκου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή