Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Πώς ο ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ γίνεται συνυπεύθυνος για τις χρεώσεις με τον “φάκελο ασφάλισης”



Σε περίπτωση που δεν έχει κάνει την εξέταση ή δεν έχει λάβει το φάρμακο ή άλλο υλικό, θα πατάει το κουμπί που αφορά την απόρριψη της χρέωσης και θα μπλοκάρει η διαδικασία εξόφλησης του παρόχου.

- IATRONET

Ένας ακόμη “παίκτης” μπαίνει στη διαδικασία χρέωσης εξετάσεων, φαρμάκων και άλλων παροχών στον ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για τον ίδιο τον ασφαλισμένο, ο οποίος θα μπορεί να ελέγχει, σε πραγματικό χρόνο, τι χρεώσεις έχουν γίνει στο ΑΜΚΑ του και να κάνει ένσταση σε περίπτωση που η χρέωση γίνεται πλασματικά.

Σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο άρθρο 32 του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Στο άρθρο αναφέρεται πως δημιουργείται και τηρείται στον ΕΟΠΥΥ ηλεκτρονικός φάκελος ασφάλισης υγείας δικαιούχου.

Στον φάκελο αυτό, ο δικαιούχος περίθαλψης έχει άμεση πρόσβαση, προκειμένου να ενημερώνεται για τις δαπάνες που τον αφορούν, με δυνατότητα αμφισβήτησής τους σε περίπτωση μη πραγματοποιήσεώς τους.

Δεν θα περιλαμβάνονται στοιχεία για τις παθήσεις του (ιατρικός φάκελος), αλλά μόνον οι χρεώσεις που έχουν γίνει για λογαριασμό του στον ΕΟΠΥΥ.

Για παράδειγμα, όταν θα υποβληθεί σε μία αξονική τομογραφία, θα λάβει sms στο κινητό του ή email στον υπολογιστή του. Είναι μία διαδικασία, η οποία μοιάζει με εκείνη ενημέρωσης κίνησης λογαριασμού από τις τράπεζες.

Σε περίπτωση που δεν έχει κάνει την εξέταση, θα μπαίνει στον ασφαλιστικό του φάκελο και θα πατάει το κουμπί που αφορά την απόρριψη της χρέωσης. Η πράξη αυτή θα “μπλοκάρει” άμεσα τη διαδικασία αποζημίωσης του παρόχου (διαγνωστικό κέντρο) μέχρι να διερευνηθεί το τι έχει συμβεί.

Η διαδικασία θα αφορά το σύνολο των παροχών, με εξαίρεση το φάρμακο, καθώς η ηλεκτρονική συνταγογράφηση γίνεται μέσω εφαρμογής εκτός ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα της ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Ακόμη και στο φάρμακο, ωστόσο, ο ασφαλισμένος θα μπορεί να ασκεί ένσταση στη χρέωση, η οποία όμως θα διερευνάται σε επόμενη φάση.

Πρόσβαση

Ο ασφαλισμένος θα έχει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό φάκελο ασφάλισης, με κωδικό που θα λαμβάνει από τον ΕΟΠΥΥ, αποστέλλοντας στον Οργανισμό το email του.

Ο φάκελος είναι και σήμερα ενεργός και περίπου 60.000 άτομα έχουν αποκτήσει κωδικούς. Δεν παρέχεται, ωστόσο, τη δυνατότητα ένστασης, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί την τρέχουσα εβδομάδα. 

Με διαδικασία αυτή, ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να αντιμετωπίσει μία σειρά πλασματικών χρεώσεων που γίνονταν σε συγκεκριμένους ΑΜΚΑ και οι οποίες έχουν αποκαλυφθεί από σειρά ελέγχων.

Οι επιθεωρητές του Οργανισμού έχουν εντοπίσει συνταγές φαρμάκων και εξετάσεων σε ασφαλισμένους οι οποίοι δεν έπασχαν από τις νόσους για τις οποίες χορηγούνταν και δεν γνώριζαν καν ότι είχαν γίνει χρεώσεις.

27 σχόλια:

  1. Καλά.....καλά ,πολύ Star Trek βλέπετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το βλεπω και πολυ κακο αυτο τι φοβασαι συναδελφε μηπως αποκαλυφθει η βρωμια ορισμενων συναδελφων που εισπρατουν 10000€ απο παρακλινικες εξετασεις αυτη την ωρα;Και αν γινονταν χαλαλι αλλα ουτε το ενα τριτι δεν γινεται εδω και χρονια .Πρεπει να καταλαβουμε ολοι μας αν δεν θελουμε να φυγουν τα παιδια μας οτι φτανει πια το αρμεγμα του δημοσιου αν θες να εισαι ιδιωτης δουλεψε ιδιωτικα αν δεν θες εμπα στα τομμυ πιο απλο δεν γινεται.Ολα αυτα τα χρονια μαθαμε ολοι και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χομπίστας ,ηλίθιος η άσχετος 6.26;

      Διαγραφή
    2. 6:26 μ.μ. Εχεις απόλυτο δίκιο και στιλιτεύεις καταστάσεις και άνομες πρακτικές 10/ετιών. Το ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να προστατέψει τις εισφορές των ασφαλισμένων είναι αυτονόητο.Θα έπρεπε ήδη να έχει βρεί τρόπο. Πρίν από χρόνια,όταν ξεκίνησε ο ΕΟΠΥΥ,είχα επισημάνει το ότι ο ΑΜΚΑ ,δεν διασφαλίζει την έννομη τάξη,στίς συναλλαγές ασφαλισμένων/ΕΟΠΥΥ, μιά που μεσολαβεί ο γιατρός. Ο γιατρός , ο κάθε καρυδιάς καρύδι.Τότε είχα προτείνει για τίς εξετάσεις που γινόντουσαν σε ιδιωτικά κέντρα και που ο ασφαλισμένος έπρεπε να δώσει συμμετοχή,να εφαρμοζόταν μιά διαδικασία ,όπως ,να δίνει ο ΕΟΠΥΥ στό ιδιωτικό εργαστήριο το 100% της αξίας των εξετάσεων και την αναλογούσα συμμετοχή του ασφαλισμένου να την λαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ απο τον ίδιο τον ασφαλισμένο ,είτε μέσω τράπεζας,είτε μέσω εφορίας. Ετσι θα ήταν ενήμερος ο ασφαλισμένος για το τί εξέταση έκανε και τι χρέωση είχε σαν συμμετοχή. Ισως να ήταν και πίο απλό το σύστημα και εφαρμόσιμο για όλους.

      Διαγραφή
  3. Μονο που η πίτα είναι μεγεθους δίευρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα διαφωνούσα αν με την τρομακτική φορολογία και τις αμοιβές κεντρικής Ευρώπης της εποχής της μετάβασης δεν έκαναν αθέμιτο ανταγωνισμό στον ιδιώτη! Διότι δεν είναι θέμα επιλογής! Αν είσαι ......Πατρίκιος (γόνος,ιατρειο2ης γενιάς,χομπίστας γιατί πχ ο μπαμπάς έχει σούπερ μαρκετ ,μέλος ΔΕΠ διότι παντρεύτηκες την τάδε η......κληρονομικώ δικαιωματι κλπ!) ναι θα γίνεις ιδιώτης αν είσαι Πληβείος τότε απλά θα φύγεις η θα φυτοζωεις μεταξύ μιζερων αμοιβών από μπατιροασθενεις,τεράστιων φόρων,εισφορων,παράλογων.κανονισμων,απαιτήσεων της ιατρικής εκρηκτικής εξέλιξης! Η Ιατρική χάρη στην πρώτη φορά ψευδοΑριστερα ξαναγίνεται Ταξικό Προνόμιο μόνο για την ανώτερη εισοδηματική τάξη! Οι υπολοιποι θα εκλείψουν βαθμιαία! Όσο για το μέτρο που ανακοινώθηκε γελάω απλά διότι με ......70 γυφΤΟΜΥ και κάλυψη ούτε 10% αν είσαι γιατρός αντιλαμβάνεσαι με το......ταχύτητα θα γίνουν φάκελοι (ειδικά δε αν σκεφτείς από......ποιους!) άρα όντως πολύ .......Σταρ Τρεκ βλέπετε όσοι νομίζετε ότι οι ανακοινώσεις δημιουργούν .......πραγματικότητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία τα λες.Η ζωή όμως με έμαθε ότι όσο ποιό πολύ αποτυχημένος είσαι τόσο ποιό πολλές δικαιολογίες βρίσκεις για τήν ανικανότητά σου.

      Διαγραφή
    2. Εμένα καραγκιοζακο 11.50 η ζωή μου έμαθε ότι κάθε τυχάρπαστος τυχοδιώκτης,προικοθήρας,κληρονόμος πάντα πείθει τον εαυτό του ότι είναι .....άξιος και .....έτσι και αλλιώς θα προοδεύει!Η στατιστική όμως των ......ψευδοαυτοδημιουργητων γόνων τους προδίδει!

      Διαγραφή
    3. Γίνε 11.50 έπεισες και εσύ τον εαυτό σου ότι είσαι αυτοδημιούργητος ε;

      Διαγραφή
    4. 11.50 όσο πιο κομπλεξικος είσαι τόσο πιο πολλούς εντός εισαγωγικων ανίκανους ανακαλύπτεις γύρω σου!

      Διαγραφή
  5. Σε μια ευνομούμενη χώρα θα συμφωνούσαν! Στο γυφΤΟΜΥσταν ντουγρου χρΕΟΠΥΥσταν όπου ο χρΕΟΠΥΥ κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στον ιδιώτη ως μονοπώλιο ,διαφωνώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7:40 π.μ. 9:30 π.μ. Το θέμα αφορά τις πλασματικές χρεώσεις, στα ιδιωτικά εργαστήρια για τις εξετάσεις που δεν γίνονται και που οι ασφαλισμένοι δεν έχουν λάβει γνώση. Και διαβάζω... για αθέμιτο ανταγωνισμό στον ιδιώτη γιατρό!!! Για ταξικό προνόμιο ,γόνων, προικοθηρών, σώγαμπρων, χομπίστων κλπ,κλπ. Αν κατάλαβα καλά, οι πληβείοι,που δεν ανήκουν στην προνομιούχο τάξη, ενοχλούνται και διαφωνούν για το μέτρο,γιατί μέχρι τώρα τα οικονομούσαν με τον τρόπο αυτό ,του.. πλαστογραφείν.
      Οταν από τα παλιά χρόνια, η ιατρική ,όπως και παντού στο Δυτικό κόσμο, ήταν υπόθεση ακριβή , τόσο για τις σπουδές, όσο και για τη μακροχρόνια συνεχή ενημέρωση των ραγδαίων εξελίξεων, με αμφίβολη επαγγελματική επιτυχία, κάποιοι πληβείοι, το τόλμησαν. Μετά βρήκαν τρόπο με το γάμο,με το πολιτικό κόμμα, με το γλύφειν,με το κύπτειν ,κλπ κλπ. να σταθούν. Τώρα και με το πλαστογραφείν.

      Διαγραφή
    2. Πανιβλακα 12.59 σχολιάζω τα περί ο γιατρός αποφασίζει η σε γυφΤΟΜΥ η ιδιώτης και αποδεικνύω ότι δεν υφίσταται επιλογή! Δεύτερον σημειώνω ότι χωρίς ΟΙ ,δεν υπάρχουν φάκελοι άρα το μέτρο είναι χε.ε ψηλά και....αγναντευε!Εννοείται ότι είμαι κατά των πλασματικών χρεώσεων όπως θα έπρεπε να είσαι και εσύ κατά των εξευτελιστική εξευτελιστική αμοιβων των ιατρων από τον χρΕΟΠΥΥ! Η όχι?

      Διαγραφή
    3. Έχεις κάτι με τους Πληβείους ΓΚΙΟΥΦΤΟ 12.59 ή διαφωνείς σε κάτι με την επιχειρηματολογία του 7.40; Με επιχειρήματα όμως!Χαίρεσαι που το ιατρικό επάγγελμα παραδίδεται στην.Ολιγαρχια από την ψευτοΑριστερα;

      Διαγραφή
    4. Κάποιοι πέτυχαν και για κάθε έναν που πέτυχε χιλιάδες απέτυχαν ανόητε 12.59! Και δεν κατάλαβα ,τι προτείνεις ζώον στους μη ......γαλάζοαιματους; Την .....προικοθήρα; Να πατούν επί .....πτωμάτων; Παντού επίσης ΖΩΟΝ στον Δυτικό Κόσμο η Ιατρική είναι υπόθεση ακριβή αλλά και με ακριβή .....ανταμοιβή! Πού την βλέπεις εσύ την ακριβή ανταμοιβή στην χώρα του αθέμιτου ανταγωνισμού του χρΕΟΠΥΥ και των γυφΤΟΜΥ;Τελικά η ψευτοΑριστερα παραδίδει το επάγγελμα στους γόνους όπως πριν τους παρέδωσαν οι άλλοι τα Πανεπιστήμια!

      Διαγραφή
    5. Δεν κατάλαβες καλά Καραγκιόζη 12.59! Οι πληβείοι ενοχλούνται με υπέρογκους φόρους,εισφορές ,παράλογες απαιτήσεις και βέβαια πιέζονται από την εκρηκτική ανάπτυξη της Ιατρικής που είναι δαπανηρή έγραψε ο συνάδελφος απαντώντας στα περί δήθεν ελεύθερης επιλογής! Έχεις κανένα επιχείρημα σοβαρό να αντισταθείς η εμμένεις στην πρόταση του καλού γάμου;

      Διαγραφή
    6. 12.59 ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΝΑ ΣΕ ΤΑΙΣΕΙ ΚΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥΣ ! ΓΙΑ ΜΠΟΜΠΟΣ ΕΧΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ!

      Διαγραφή
    7. Είσαι βλάκας η δεν πρόσεξες τι έγραψε ο 6.26? Διότι εγώ αυτά σχολίασα!Ειδάλλως τι είπα? Ωραίο το μέτρο αλλά χωρίς ΟΙ άρα φακέλους και θα συμπληρώσω με τον ......μπουχεσα Έλληνα ασφαλισμένο που χαρίζει τον ΑΜΚΑ του παντού φτάνει να του φέρει ο φαρμακοποιός τα φάρμακα σπίτι,περιμένετε ......έλεγχο δαπανών!!!

      Διαγραφή
    8. Θα μας κάνεις τώρα φαιδρε στυλε της Ηθικής 12.59 και μια σύγκριση απολαβών των γιατρών του Δυτικού Κόσμου με τον ΣΥΡΙΖελληνογυφτικο Κόσμο;

      Διαγραφή
    9. Δηλαδή χαμένο κορμί 12.59 τι προτείνεις στα νέα παιδιά; Έναν πλούσιο γάμο αλλιώς αν δεν έχουν μπαμπά γιατρό να γίνουν υδραυλικοί;Άντε πάνε στην γυναίκα σου να σου δώσει τα κλειδιά του ιατρείου κηφηνοπροικοθηρα!Εκφράζεις και άποψη γελοίε!

      Διαγραφή
  6. ΝΑΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΤΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
    ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ? ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ κ.τ.λ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΝΑΚΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.
    ΤΩΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΜΚΑ ΕΝΕΡΓΟ(ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ)ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.
    ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα συνάδελφε να τα βλέπουν κάτι γκασμαδες τύπου 12.59!Έχετε να φάτε .....πιστολιδι από γιατρούς και ασφαλισμένους που θα πάει σύννεφο!Δηλαδή όλοι αυτοί οι γύφτοι που συμβληθούν για 1600 ψωρο€ θα πληρώσουν leasing,φόρους,εισφορές,ρεύμα,τηλεφωνο,λειτουργικά και θα .....ζουν από αυτά; Μας ......δουλεύετε; Σε τι νομίζετε ότι αποσκοπούν;

      Διαγραφή
  7. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο 12.59' ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ/ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΣΑΦΩΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ! ΑΝ ΔΙΝΕΙΣ 5000€ ΣΤΟΝ ΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΓΓΛΟΣ ΚΑΛΩΣ ! ΑΝ ΔΙΝΕΙΣ 1600€ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ/ΕΦΚΑ/ΦΟΡΟΥΣ/ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΣΕ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ! ΟΠΟΤΕ Η ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Η ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ!ΠΡΙΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ......ΠΑΡΚΙΝΚ; ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗ 12.59; ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ; ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΝΟΜΙΜΑ! ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ! ΕΣΥ ΒΕΒΑΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΑΚΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΜΟΙΒΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΤΑ!ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΟΧΑΦΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΜΟΘΡΕΦΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΑΚΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 7.40' ΚΑΙ 9.30' ! ΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ! ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΟΡΩΝ,ΕΙΣΦΟΡΩΝ,ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΠΥΥ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΑ 0€ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να γινει κάποιος γιατρός χρειαζονται 8-10 χρόνια σχολή και πανελλήνιες κάνα 2 χρόνια συνήθως!Αντιλαμβάνεσαι όλοι τα έξοδα και την επιβάρυνση για την μέση οικογενεια! Θα πει ένας κλόουν όπως ο 12.59,πάντα έτσι ηταν! Ναι έτσι ήταν αλλά οι μισθοί ήταν 1200-1300€ και όχι 700-800€!Δεν ήταν ο μίσος Ιδιωτικός Τομέας άνεργος ούτε πληρώνονταν όταν.....θυμηθεί ο εργοδότης !Οι φόροι ήταν ......υποδιπλασιοι! Οι συντάξεις σχεδόν διπλές!Ένα παιδί με εργαζενους γονείς (κάτι σύνηθες!)ζήλο και ικανότητες μπορούσε να διεκδικήσει την ευκαιρία του!Τώρα , αφού οι γαλαζοπρασινοι οδήγησαν τα πράγματα εκεί που τα οδήγησαν ,ήρθε η ......πρώτη φορά Αριστερά να ορίσει εισόδημα ιατρού......1600€!Με αυτό το επίπεδο φόρων,εισφορών,λειτουργικών,ζωής και με όλες τις πηγές δανεισμού κλειστές! Εύλογα λοιπόν οι συνάδελφοι λένε το αυτονόητο,εξοντώνουν την μεσαία τάξη προς όφελος των Πλουσίων και στην Ιατρική!Μόνο όποιος είναι πραγματικά ευκατάστατος η αρκετά ......τομάρι(προίκες ,ρουφιανισκο κλπ!) θα έχει την οικονομική δυνατότητα να βαδίσει όλον τον δρόμο!Οι υπόλοιποι .....στις λαϊκές ! Όχι επειδή κατά ανάγκην είναι ανίκανοι αλλά επειδή είναι νεοφτωχοι!Το κόστος ήταν πάντα μεγάλο για την Ιατρική αλλά και οι απολαβές επίσης όπως παντού στον κόσμο!Δυστυχώς η ίδρυση του χρΕΟΠΥΥ και ψευδαριστεροκατσαπλιαδες επίγονοι του οδήγησαν και τις απολαβές σε επίπεδο .....καθαρίστριας ΥΠΥΓ!Οπότε η πρώτη φορά Αριστερά όντως έκανε την Ιατρική προνόμιο της Άρχουσας Τάξης όπως άλλωστε θα κάνει όλες τις Σχολές δια της προαναγγελθεισης κατάργησης των Γενικών εξετάσεων!

      Διαγραφή
  9. πιστευετε πραγματικα οτι ο ΕΟΠΥΥ θα στελνει sms σε καθε ασφαλισμενο? που ζειτε στην Ελβετια? Πρωτον στον απολογισμο 2014 μιλουσε για 127 εκατομ 675 χιλιαδες παραπεμπτικα....ξερετε ποσο στοιχιζουν τοσα sms? Δευτερον θα πρεπει να εχει προσωπικο να διερευνησει τι χινεται σε χιλιαδες καταγγελιες ...(μονο να σκεφτεις οτι αν καταχωρειται απλα και μονο ετεροχρονισμενα ενα παραπεμπτικο μπορει να μπερδευτει ο ασθενης. Τριτον, υπαρχει θεμα με τα προσωπικα δεδομενα οταν ακομα και η τηλεφωνικη εταιρεια θα μπορει να μαθει οτι καποιος επισκεπτεται συνεχεια ιατρους, κανει εξετασεις κιλπ και θα πρεπει να πληρωσει πολλα για να διασφαλιστει GDPR κλπ ο ΕΟΠΥΥ (ακομα και ενα ποσο χρεωσης μπορει να παραπεμπει σε μαγνητικη, αξονικη ακομα και αν δεν γραφει τι εξεταση εκανε). Τεταρτον θα φανει η κοροιδια που κανει ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμενους με την συμμετοχη δλδ που τους λεει οτι ειναι 15% ενω ειναι 40-50% σε αυτα που δινει, Μην σας παραμυθιαζουν...τιποτα δεν θα κανουν και πιο φθηνη λυση απο το cb δεν υπαρχει γιαυτους. Μονο αν τους ζορισουμε θα ανα γκαστουν να κανουν ελεγχο...που αυτο δεν προκειται να γινει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι! Άλλη μια.....ανακοινωσάρα από τα βόδια τουΥΠΥΓ χωρίς αντίκρυσμα! Σου λέει αφού θέλουν μέτρα οι .....κουτόΦραγκοι και εμείς θα ......τα ανακοινώνουμε!!!

      Διαγραφή