Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Έκτακτη σύσκεψη υπ.Υγείας για τα προσωπικά δεδομένα την Τρίτη με ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα! Τι θα συζητηθεί

Πέμπτη 14 Ιούνιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Έκτακτη σύσκεψη έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Τρίτη μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων.

Βασικό θέμα να αναλυθεί ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών, που προς ώρας παρουσιάζει δυσκολίες στην εφαρμογή του στον ιδιωτικό τομέα ενώ στο δημόσιο δεν έχει καν…συζητηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δώσει εντολή να πραγματοποιηθεί μια διευρυμένη σύσκεψη την Τρίτη με εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών (ΣΕΚ), διαγνωστικών κέντρων και άλλων ιδιωτικών φορέων, προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες για την εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού.

Ένας κανονισμός που δεν έχει ψηφιστεί ακόμη σε νόμο στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορες δυσλειτουργίες, εξαιτίας και των ασαφειών που υπάρχουν.

Ήδη άλλωστε έχει δημιουργηθεί σύγχυση ειδικά σε ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς λόγω της έλλειψης ενημέρωσης των πολιτών, πολλοί αρνούνται να υπογράψουν το έγγραφο συναίνεσης για τη διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων.

Μια διαδικασία όμως που προβλέπεται από τον νέο κανονισμό.
Δεν αποκλείεται μάλιστα όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr να ξεκινήσει και καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το θέμα.

Τι θα συζητηθεί

Κατά τη σύσκεψη αναμένεται να δοθούν τεχνικές οδηγίες στους εκπροσώπους των ιδιωτικών φορέων, προκειμένου να ενσωματωθεί με μεγαλύτερη ευκολία το νέο μέτρο για τα προσωπικά δεδομένα.

Στο μεταξύ όμως αντίστοιχο και μάλιστα πιο σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία όπου σχεδόν κανένας Διοικητής δεν έχει ενσωματώσει τις νέες οδηγίες στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες για το ΕΣΥ: «Στον «αέρα» τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών! Τι μέτρα λαμβάνουν νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά με αφορμή τους νέους κανόνες της Ε.Ε.»

Δεν είναι τυχαίο – σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr – ότι εστάλη έγγραφο από το υπουργείο Υγείας σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), προκειμένου κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά να λάβει με δικούς του πόρους όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την προστασία των δεδομένων.
Βέβαια τα νοσοκομεία θα πρέπει να αναζητήσουν μόνα τους πόρους σε μία περίοδο όπου τα κονδύλιά τους δεν επαρκούν ούτε για τα αναλώσιμα.

4 σχόλια:

  1. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα βρείτε λεφτά και κάντε ότι θέλετε ! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα, ρε κάντε με και μένα υπουργό! Πανευκολο είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ΣΥΡΙΖΟπαπαγαλοι που μας έλεγαν ότι είναι κανονισμός της ΕΕ και να δώσουμε 1500€ για να τον εφαρμόσουμε γιατί θα μας ......σκίσουν,τι έχουν να πουν? Α ρε ΣΥΡΙΖογιουφτοι.....μάλλον εσείς θα κλείσετε λόγω GDPR !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.

      Διαγραφή
    2. Ορθανοιχτος είμαι ΣΥΡΙΖογιουφτο και έτοιμος να γελάσω με το ξύλο που θα φας από τους ασφαλισμένους!

      Διαγραφή