Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ENI-EOΠΥΥ: ΠΦΥ χωρίς ιατρούς δε γίνεται



Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο περιθώριο του Συνεδρίου Healthworld, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, αρμόδιος για την ΠΦΥ, Στ. Βαρδαρός, στις ΤΟ.Μ.Υ . έχουν τοποθετηθεί από την αρχική διαδικασία, 230 με 250 γιατροί, ενώ το επόμενο διάστημα “ενεργοποιούνται” 600 συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες οικογενειακοί ιατροί. Συνολικά στις δημόσιες δομές , δηλαδή υπάρχουσες ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά (αγροτικά) Ιατρεία, υπάρχουν ήδη 3000 γιατροί, συμπλήρωσε ο κ. Βαρδαρός. Σε συνέντευξη στην ΕΡΤ Κομοτηνής είχε αναφέρει ότι έχουν ήδη προσληφθεί 1.000 ιατροί και 2.000 νοσηλευτές στις ΤΟΜΥ. Χαρακτήρισε δε, δημιουργική λογιστική τα όσα αναφέρει η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ για 1.000 γιατρούς για 11 εκατομμύρια πολίτες. Ανέφερε επίσης ότι είναι έτοιμη η νέα σύμβαση για τους ειδικούς γιατρούς που θα συνδεθούν με την ΠΦΥ και η οποία, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ίδιο, είναι καλύτερη από την προηγούμενη!

Καλό είναι να μπουν τα θέματα στην πραγματική τους διάσταση

H ENI EOΠΥΥ υπήρξε μάλλον πολύ γενναιόδωρη στην εκτίμηση της για ύπαρξη σύμβασης με ανάληψη πληθυσμού ευθύνης από 1000 οικογενειακούς ιατρούς, όταν συμφωνα με τον ίδιο τον αναπληρωτή Γ.Γ. του Υπουργείου ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά τους 250 από προσλήψεις στις ΤΟΜΥ. Εκτός αυτού, από τους 657 υποψήφιους στην προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ, οι 200 έχουν μηδενιστεί από την επιτροπή αξιολόγησης, καθώς δεν έχουν υποβάλει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά !!! , τα οποία αναμένονται να κατατεθούν ...


Ο κ. Βαρδαρός χρησιμοποιεί δημιουργική... αριθμητική καθώς λογαριάζει ως οικογενειακούς ιατρούς, τους υπάρχοντες Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Παιδιάτρους των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων οι οποίοι έχουν σύμβαση ΕΣΥ, καλύπτοντας πάγιες τακτικές και εφημεριακές ανάγκες Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων. Οι ιατροί αυτοί βαπτίστηκαν με μία εγκύκλιο αιφνιδιαστικά "οικογενειακοί ιατροί" για την στελέχωση της νέας Π.Φ.Υ και των ΤΟ.Μ.Υ., σκοπεύοντας στην «ερήμωση» της υπαίθρου από διαθέσιμους ιατρούς, με υποχρεωτικές μετακινήσεις τους στον αστικό ιστό. Οι ιατροί αυτοί έχουν δηλώσει κατηγορηματική άρνηση στη μονομερή μεταβολή της σύμβασής τους.


 Τέλος, για τις συμβάσεις των υπολοίπων ειδικών ιατρών οπου ο κ. Βαρδαρός αναφέρει πως η σύμβαση ειναι έτοιμη, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απέρριψε το σχέδιο των συμβάσεων αυτών σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου. Εάν όμως η δημιουργική ασάφεια του Υπουργείου Υγείας έχει καταλήξει σε τελικό πλάνο χωρίς τη συμμετοχή των ιατρών, μάλλον αναμένονται δυσάρεστες εκπλήξεις από τους αγανακτισμένους και υγειονομικά ακάλυπτους πολίτες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο, 

Η Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Χρήστος Παπασιδέρης

17 σχόλια:

  1. Ετσι ειναι κυρια Μαστορακου.

    Βαφτησαν το κρεας, ψαρι.
    Και εκτος απο τη δημιουργική λογιστικη των clawback και rebate, κανουν και δημιουργική... αριθμητική στις θεσεις των γιατρων.

    Πρεπει ομως να τους σταματησετε.
    Τωρα.
    Μετα θα ναι πολυ αργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δοκιμάσετε και εσείς ......κάνναβη κ. Μαστοράκη θα αντιληφθείτε ότι οι γυφΤΟΜΥ .....ξεχειλίζουν από γιατρούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ψεύτης υπόδικος Βαρδαπεριγελος πήγε να δικαιολογηθεί με ψέματα και προέκυψε ότι εχει ακόμη πιο λίγους ΟΙ !!! Μιλάμε για μεγάλα σουργελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απορώ πως δεν συμπεριέλαβε και τους γιατρούς των......νοσοκομείων ο Βαρδάτρομπας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί όλοι να αρνήθηκαν την συνεργασία αλλά ο υποδικος καραγκιοζοεπιστημων τους υπολογίζει στην ΓΥΦΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ που χτίζει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα........850 ρωσοποντιακ/ανειδικευτοι/άχρηστοι για 8 εκ. αστικό πληθυσμό !!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα, θα εξετάζουν,θα συνταγογραφουν ,θα κάνουν πρόληψη, θα .....ετοιμάζουν φακέλους και θα τους ενημερώνουν! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα.....με εξοπλισμό.....το στηθοσκοπιο......Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα,νομίζω όποιος είναι γιατρός ......κατάλαβε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βαρδαμπουμπουνα ,ξέχασες να μετρήσεις και τους 18000 γιατρούς του εξωτερικού ! Τώρα φτάσατε τις.....21000 γιατρούς! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται ..όταν περνατε 400 επισκέψεις στο πτώμα συναδέλφων σας νιωθατε καλά.. Τώρα ήρθε η ώρα σας να πάρετε τη θέση του πτωματος....και ωωωω....τι τραγωδία θυτες είναι τα θύματα σας...τη προδοσία πολλοί την αγάπησαν τον προδότη κάνεις.. συλλυπητήρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κόβω για μεγάλο βλακόμουτρο! Είμαστε έτοιμοι να τα κονομήσουμε ιδιωτικά αν χρειαστεί! Αλλά αν υπάρχει το μονοπώλιο δεν είμαστε όλι γόνοι ούτε προικοθήρες σαν και εσένα! Άντε τώρα στον πεθερούλη να ζητήσεις καναν υπερηχογράφο!

      Διαγραφή
    2. Το χαμηλό σου επίπεδο είναι ορατό.. φαντάζομαι τα προσόντα σου...Βουλγαρία και βάλε. Φαντάζομαι τις ουρές για τις μοναδικές υπηρεσίες σου....και τώρα Καλή πείνα.. .

      Διαγραφή
  10. Αχρηστε ΣΥΡΙΖΟκηφηνα παπαγάλε με τα Καυκάσια προσόντα ,μην ανησυχείς για εμένα! Για τον εαυτό σου που θα πληρώνεται παράνομα από λεφτά των ΕΣΠΑ στις γυφΤΟΜΥ να ανησυχείς και για το ξύλο που θα φας από τον κόσμο όταν αντιληφθεί τι του πουλάτε! Καλό ξύλο και ψάχνει από τώρα δάνειο για να γυρίσεις τα λεφτά όταν τα απαιτήσουν οι Ευρωπαίοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ έκανα σύμβαση όπως και πολλοί άλλοι...το σύστημα θα περπατήσει...οι κλοπές Τέλος.. άμα δεν το κατάλαβες θα πεινάσεις...Γιατί καίγεσαι για τους άλλους ...αφου δε σ αρεσει θα σεψαχνει ο κοσμος να σε πληρωσει....οσο βριζεις τοσο διχνεις την απελπησια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν αποτυχημένος άχρηστος όπως ελάχιστοι άλλοι που δεν καλύπτετε ούτε το 12% έκανες σύμβαση! Το σύστημα θα αποτύχει με μαθηματική ακρίβεια μέσα στην πλήρη απαξίωση των γιατρών ! Η κλοπες σας δύο χρόνια θα κρατήσουν με 25000 ζημιά για τον Έλληνα φορολογούμενο εκεί που έδινε 8000 για την ίδια δουλειά! Μετά απόλυση,ανεργία και δάνεια για να γυρίσεις τους μισθούς που παράνομα θα έχεις πάρει από το ΕΣΠΑ γιατρέ Ω διαλογής! Δεν βρίζω! Το μέλλον προλεγω!

      Διαγραφή
    2. Φαίνεσαι φοβερός .....γιατρός ΓΚΙΟΥΦΤΟ ! Άντε και σε καλή μεριά αλλά πάνε με κράνος στην δουλειά γιατί όταν πάρουν χαμπάρι οι ασφαλισμένοι τι......συστήματα ετοιμάσατε......

      Διαγραφή
    3. Εσύ που δεν είσαι γύφτος μη νοιάζεσαι για μας δες την απελπισία σου..γελά καλύτερα όποιος γελά τελευταίος....Καλή τύχη. .

      Διαγραφή
    4. Δεν νοιαζομαι για σας γκιουφτο και ειμαι τοσο .....απελπισμενος που δεν συμβαλλομαι!Εσυ ο ανετος τρεξε στο ξεροκομματο και.....κουνα την ουριτσα!

      Διαγραφή