Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Οι παραλογισμοί της συνταγογράφησης


Αποτέλεσμα εικόνας για ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Διαρκή εμπόδια φαίνεται πως βάζει το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, δυσχαιρένοντας το έργο των γιατρών και την καθημερινότητα των ασθενών.

Καταγγελία για ακόμη ένα τραγελαφικό εμπόδιο στο σύστημα του e-prescirption κάνει μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ο γενικός γιατρός και αντιπρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ, της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής.

«Η κατάσταση με την e-syntagografisis γίνεται απελπιστική για το γιατρό και τον ασθενή», αναφέρει ο κ. Φραγκούλης, εξηγώντας πως το σύστημα δεν του επέτρεψε να ανανεώσει συνταγή, την ημερα που βρηκε ραντεβού σε γιατρό, γιατί ήταν μερικά 24ωρα πριν τη λήξη της προηγουμενης. Ο ασθενής, βέβαια, επισκέφθηκε το γιατρο γιατί έπρεπε να συνταγογραφήσει τα υπόλοιπα φάρμακα του.


«Ο αστείος ηλεκτρονικός κόφτης δεν επιτρέπει την επαναληψη αγωγής στις 3/4 που ο ασθενής έκλεισε- βρήκε ραντεβού με τον γιατρό του για να γράψει την μηνίαια αγωγή του (σε τρίμηνη σύνταγη), ένω οι προηγούμενες αγωγές μηνός (σε συνταγές μηνός) είχαν συνταγοραφηθεί από άλλους γιατρούς στις 11/2 και στις 8/3», εξηγεί.

Έτσι, ο ασθενής θα πρέπει να επισκεφθεί και παλι το γιατρό και να ξαναπληρώσει για να συνταγογραφήσει το συγκεκριμένο σκεύασμα μετά από 10 ημέρες. «Αυτός που σχεδίασε τους κανόνες έχει ποτέ λειτουργήσει σε πραγματικό ιατρείο; Ακόμα χειρότερα έχει παει σε ιατρείο να συνταγογραφήσει τα φάρμακα του ή τα φάρμακα των γονιών του; Συγχαρητήρια για την ηλεκτρονική υγεία μας», καταλήγει…

2 σχόλια:

  1. Το κάθε τσογλάνι για να δικαιολογήσει τη θέση του και το παχυλό μισθό του, με την ανοχή βέβαια των διοικούντων του ΕΟΠΠΥ, κάθε λίγο και λιγάκι προσθέτει και μια νέα ταλαιπωρία στη συνταγογράφιση .Αυτό φυσικά έχει επιπτωση στη λειτουργία του ιατρείου και του ασφαλισμένου.Επιτέλους οι ιατρικοί σύλλογοι ας ασχοληθούν και με τη καθημερινοτητα των γιατρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ιατρικοι συλλογοι συναδελφε ειναι απλα ανυπαρκτοι .Κανουν ζημια στους γιατρους .Ν Αγγελοπουλος .

      Διαγραφή