Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Ετοιμάζονται μικρές αυξήσεις για τους ειδικευόμενους γιατρούς! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας



Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μικρές αυξήσεις στους μισθούς των ειδικευόμενων γιατρών φαίνεται ότι ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε μια προσπάθεια να ανακόψει το κύμα φυγής των νέων γιατρών στο εξωτερικό.

Όπως αναγνώρισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Καστοριά, σήμερα υπάρχει μεγάλη έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών στα νοσοκομεία αφού έχουν φύγει για το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια περίπου 18.000 νέοι γιατροί. Διαβάστε ΕΔΩ τι εικόνα επικρατεί στα νοσοκομεία: «Ειδικευόμενοι ούτε για…δείγμα στα νοσοκομεία! Γιατί μειώθηκε ο αριθμός τους»


Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί αποτελούν τα πιο κεντρικά Νοσοκομεία της Αττικής, όπου το 20% των θέσεων ειδικευομένων είναι κενές. Ακόμη πιο οριακή είναι η κατάσταση σε πολλά επαρχιακά νοσοκομεία καθώς η έλλειψη ειδικευμένων γιατρών, εξοπλισμού, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού αποτρέπουν τους νέους γιατρούς για να ξεκινήσουν ειδικότητα.
Οι δεσμεύσεις του υπουργού για τους ειδικευόμενους

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δεν έκρυψε την ανησυχία του για το φαινόμενο της ιατρικής μετανάστευσηςενώ σημείωσε ότι θα πρέπει στο άμεσο μέλλον «να αντιστρέψουμε το φαινόμενο της ιατρικής μετανάστευσης των Ελλήνων γιατρών, που αυτή την στιγμή αγγίζουν τα 18.000 άτομα».

Οι νέοι γιατροί απασχολούνται σήμερα κυρίως σε νοσοκομεία της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς.
Ο κ.Ξανθός ανάφερε μάλιστα ότι απαιτείται «να προσφέρουμε κίνητρα για την εκπαίδευσή τους, βελτιώνονταςκάπως το μισθολογικό τους κλιμάκιο», πλην όμως εξήγησε ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα η χώρα να μπορεί να πληρώσει τις αμοιβές που ισχύουν στις χώρες όπου εργάζονται».

5 σχόλια:

  1. Ξανθοκηφηνας : πάρτε ......5000 σεντς αύξηση και αφήστε την Αγγλία! Όλοι έχετε μελλον εδώ ! Δείτε......εμένα! Ποιος θα περίμενε ότι ένας .......αργοσχολος μικροβιολόγος που αρλουμπολογουσε όλη μέρα θα γινόταν υπουργός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικα δεν υπαρχει η δυνατοτητα ,αφου πληρωνονται ενα σωρο αχρηστοι κηφηνες και κομματοσκυλα τεμπεληδες .Αν γινοταν σωστος προγραμματισμος θα μπορουσαν να δοθοτν πολυ καλες αμοιβες .Προσωπικα στο παιδι μου συνεστησα να αποφυγει την τρισαθλια ελληνικη πραγματικοτητα επιλεγοντας θεση σε χωρα που θα σεβεται την αξιοπρεπεια του και που φυσικα δεν μπορει να ειναι σημερα η χωρα μας .Αλλωστε η φυγη των γιατρων ειναι επιθυμια και πολιτικη του υπουργειου και γενικοτερα της κυβερνησης που δεν συμπαθει τους νεους επιστημονες . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμ βέβαια, οι αυξήσεις θα είναι μικρές. Δεν υπάρχουν λεφτά για τους Ειδικευόμενους. Πάντως στα Γιάννενα ακούστηκε φυσικοθεραπευτής που άρπαξε
    απ τον εοπυυ 15.000 (δεκαπέντε χιλιάδες) ευρώ σ ένα μήνα, κι άλλος ένας φυσικοθεραπευτής που άρπαξε 34.000 (τριάντα τέσσερις χιλιάδες) ευρώ σ ένα μήνα. Μόνο για τους γιατρούς και ειδικά τους Παθολόγους δεν υπάρχουν λεφτά.
    Θα επανέλθω και με άλλες πληροφορίες γιατί το σκάνδαλο είναι μεγάλο και πρέπει να δούμε πως θα κινητοποιηθούν οι ιατρικοί σύλλογοι για να βοηθήσουμε να σταματήσει η πιθανή κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

    Ένας Παθολόγος απ τα Γιάννενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια χαρά υπάρχει η δυνατότητα Ξανθοκηφηνα να πληρώσεις τους γιατρούς αλλά προτιμάς να σκορπάς τα λεφτά σε ......καθαρίστριες και να ανακοινώνεις.....πλεονάσματα στον μπατιροχρΕΟΠΥΥ ! Αφού σκας και .......180 εκ. λειτουργικά στον ανυπόληπτο κλαρινοΟργανισμο ενώ δίνεις μόλις ......80 ψωροεκ. στους γιατρούς! Για αυτό και οι περιζήτητοι Έλληνες γιατροί σας έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει το μελάνι ......αχρηστοι και δεν ασχολούνται μαζί σας !
    Ούτε ......και πρόκειται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκείνη η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας γραμμένη στα παλιά σου τα παπούτσια.. πέτα το υπερπλεονασμα στους αχρηστους που ετοιμαζεσαι να διορισεις τα νοσοκομεια άδειασαν απο γιατρους κι αυτοι που ειναι ακόμα μετράνε τις μέρες για να σε φτύσουν και να φύγουν ακολουθώντας παθητική ιατρική...ξέρεις σαν αυτήν που έκανες τόσα χρόνια..Δεν σου μένει τίποτα εκτός από το να φύγεις ντροπιασμένος ένας λεκές της ιστοριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή