Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Αήθεις συμπεριφορές και αποτυχημένες πολιτικές Υγείας

«Είσαι κάφρος»ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με τη βελτίωση του συστήματος Υγείας, που έχει διαλυθεί πλήρως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Πολάκης επιδίδεται σε αήθεις επιθέσεις και άθλιες συμπεριφορές, φθάνοντας πια στο σημείο να τα βάζει ανοιχτά ακόμα και με άτομα με αναπηρία.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης - Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Η ανοίκεια επίθεση του Π. Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στ. Κυμπουρόπουλου, ενός ανθρώπου του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, αποτυπώνει το ήθος και το ύφος ενός πολιτικού που υπερβαίνει τα όρια του τραμπουκισμού και ο οποίος θα έπρεπε να είχε αποπεμφθεί από τον πρωθυπουργό, αν ο Αλ. Τσίπρας διαχώριζε τη θέση του, αντί να του παράσχει πλήρη κάλυψη, όπως έκανε, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στον «αψύ χαρακτήρα των Σφακιανών» – γεγονός που προσβάλλει και τους συντοπίτες του Πολάκη.

Η ανθρωπιά της Αριστεράς βρήκε τον εκφραστή της στο πρόσωπο του Π. Πολάκη, που δεν δίστασε να χτυπήσει ένα πρότυπο πίστης και δύναμης για τη ζωή και δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει έστω μια «συγγνώμη». Φαίνεται όμως ότι ο κ. Τσίπρας όχι μόνο είναι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του υπουργού του στον τομέα της Υγείας αλλά επιπλέον επικροτεί και την απαράδεκτη στάση του. Αγνοεί έτσι τις κοινωνικές ευαισθησίες των πολιτών και ακυρώνει ακόμα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν το ίδιο ύφος και ήθος και έσπευσαν να καταδικάσουν τις συμπεριφορές Πολάκη.

Ομως, την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες Υγείας που παρέχει το κράτος στους πολίτες έχουν επιδεινωθεί δραματικά στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία Alco για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οκτώ στους δέκα ασθενείς πληρώνουν από την τσέπη τους για φάρμακα και νοσηλεία, ενώ ένας στους δύο δυσκολεύεται να καλύψει τις δαπάνες Υγείας που χρειάζεται.

Η υποβάθμιση της Υγείας έχει την εξήγησή της, αφού ήλθε ως αποτέλεσμα των αποτυχημένων και επικίνδυνων πολιτικών που ακολουθήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, και μόνο οι Τσίπρας – Πολάκης δεν θέλουν να το παραδεχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου