Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Προς έξοδο από τα δημόσια νοσοκομεία 1.200 επικουρικοί έως το τέλος Μαΐου - Η αντίδρασή τους



Οι υγειονομικοί θα συμμετάσχουν, στις 6.30 το απόγευμα, σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

IATRONET

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων προκαλεί η επικείμενη απομάκρυνση από τα δημόσια νοσοκομεία περίπου 1.200 ατόμων που απασχολούνται σήμερα με “ελαστικές” σχέσεις εργασίας.

Το θέμα συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη, η οποία έγινε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων από διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων σε ΚΑΤ, “Λαϊκό”, “Μητέρα”, Κρατικό Νίκαιας,”Μεταξά”, “Ανδρέας Συγγρός” και της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

Συμμετείχαν, επίσης, επιτροπές αγώνα από τα νοσοκομεία “Αλεξάνδρα”, “Ερυθρός”, “Άγιος Σάββας”, Οφθαλμιατρείο, “Αρεταίειο”, “Αιγινήτειο”, “Αγία Σοφία”, “Έλενα Βενιζέλου”, “Αγία Όλγα” και “Άγιοι Ανάργυροι”, οι σωματειακές επιτροπές των ειδικευόμενων γιατρών και των εργαζόμενων με “ελαστικές” εργασιακές σχέσεις του Σωματείου Ευαγγελισμού, καθώς και πολλοί επικουρικοί, συμβασιούχοι, εργολαβικοί.

Έγινε εκτενής συζήτηση για τις βαριές συνέπειες στους εργαζόμενους - υγειονομικούς και στους ασθενείς από την πολιτική των κυβερνήσεων, από τις οποίες προκύπτουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ανεπαρκής κρατική χρηματοδότηση, μειωμένοι μισθοί, εντατικοποίηση και αποκλεισμός από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Απολύσεις

Τη σύσκεψη απασχόλησαν έντονα οι επικείμενες απολύσεις στις 31 Μαΐου μεγάλης ομάδας επικουρικών (σχεδόν 1.200 πανελλαδικά), η απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων, που για δεκαετίες δούλευαν στα νοσοκομεία. μέσω της σύναψης ατομικών συμβάσεων.

Επισημάνθηκε, επίσης, η αδυναμία εκταμίευσης διαφόρων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ), που αφήνει απλήρωτους από τον Μάρτιο τους επικουρικούς γιατρούς που είναι ενταγμένοι σε αυτά.

Οι υγειονομικοί θα συμμετάσχουν, στις 6.30 το απόγευμα, σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, ενώ στις 8 Μαΐου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου