Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Πάτρα: «Ομαδικές παραιτήσεις λόγω διώξεων»- Για κατάρρευση των νοσοκομείων κάνει λόγο η Άννα Μαστοράκου

Καταρρέουν τα Νοσοκομεία των όμορων νομών της Δυτικής Ελλάδας με ρυθμό χιονοστιβάδας από τις ανεπάρκειες των Διοικητών, βάσει των καταγγελιών των Ενώσεων Νοσοκομειακών ιατρών και των αντίστοιχων Ιατρικών Συλλόγων.


Αυτό αποκαλύπτει η α΄ αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου με αφορμή τις ομαδικές παραιτήσεις ιατρών από γειτονικά Νοσοκομεία, όπως αυτό της Κεφαλονιάς.

«Οι ομαδικές παραιτήσεις ιατρών είναι πια εξαιρετικά συχνό φαινόμενο. Παράλληλα, έχουν αναφερθεί προφορικές καταγγελίες για συστηματικές διώξεις των Διοικήσεων κατά ιατρών του ΕΣΥ με ενορχηστρωμένη στοχοποίησή τους με διοικητικά και ένδικα μέσα, μέσα από ένα πρωτόγνωρα εχθρικό κλίμα», δηλώνει στην «Γ» η κυρία Μαστοράκου.

Και προσθέτει: «Η διαδικασία αυτή φαίνεται να αφορά ιδίως σε νοσοκομειακούς ιατρούς που έχουν προβεί σε διαμαρτυρίες ή έχουν καταθέσει απόψεις διαφορετικού περιεχομένου από την πλαισιωμένη άτεγκτη γραμμή της Διοίκησης. Οι συνάδελφοι, εξουθενωμένοι από το κλίμα και από τις διώξεις, υποβάλλουν ομαδικά τις παραιτήσεις τους. Εάν αληθεύουν τα αναφερόμενα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κακοδιοίκησης και παράβασης καθήκοντος Διοικητών, που δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες στα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας με αλόγιστες συνέπειες στη δημόσια υγεία των πολιτών. Τις δυσλειτουργίες αυτές καλούνται κάθε φορά να καλύπτουν τα Νοσοκομεία της Πάτρας».

Τέλος, η κυρία Μαστοράκου αναφέρει ότι «η 6η ΥΠΕ είναι σε πλήρη γνώση όλων των προαναφερόμενων θεμάτων, αλλά αρκετά βουβή ως προς την επίλυση των προβλημάτων».

Αγ. Ανδρέας: Στάσεις και καταλήψεις

Ξεκίνησαν από χθες τις στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας», πραγματοποιώντας παράλληλα κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης, της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης και των Διοικητικών Υπηρεσιών.

«Συνεχίζουμε και σήμερα τις κινητοποιήσεις με στάση εργασίας στις ώρες 07:30-10:30 ΚΑΙ παράλληλη συγκέντρωση όλων στο Ταχύρυθμο» αναφέρουν τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, τα οποία θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα που έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου