Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Έκτακτη σύσκεψη στον ΙΣΑ, με εκπροσώπους Επιστημονικών Ενώσεων και Φορέων, εν όψει του κινδύνου, να μπει λουκέτο, στα ιδιωτικά διαγνωστικά ιατρεία



Έν όψει του κινδύνου, να μπει λουκέτο στα ιδιωτικά διαγνωστικά ιατρεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία του ΙΣΑ, έκτακτη σύσκεψη, του προέδρου Γ. Πατούλη, με τους προέδρους των επιστημονικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών, με θέμα τη ληστρική τακτική της κυβέρνησης που παραδίδει την υγεία, στα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Α Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος.

Οι εκπρόσωποι των Φορέων, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για τη ρύθμιση που προβλέπεται στον νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ ,σύμφωνα με την οποία, θεσπίζονται μηδενικές ή μειωμένες συμμετοχές, στις διαγνωστικές εξετάσεις, των ασθενών με ΕΚΑΣ και χρόνιες παθήσεις,- κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα του ΙΣΑ-, ωστόσο το κόστος, για την κοινωνική αυτή πολιτική της κυβέρνησης, το επιβαρύνεται ο διαγνωστικός κλάδος που οδηγείται πλέον, στην οικονομική καταστροφή.


Πρόκειται για απαράδεκτη και παράνομη επίταξη του εισοδήματος των γιατρών καθώς η κάλυψη της δαπάνης αυτής δεν προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό ,αλλά χρεώνεται στους γιατρούς με το εκβιαστικό clawback.

«Το Υπουργείο Υγείας οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και στη ξενιτειά τον ιατρικό κλάδο και παραδίδει την υγεία του ελληνικού λαού, στα μεγάλα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν αλώσει το χώρο. Η πολιτική που ακολουθείται αποτελεί την ταφόπλακα των μικρών εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων και είναι ενάντια τόσο των γιατρών όσο και των ασθενών. Αίτημά μας είναι ένα σύστημα που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους του πολίτες στο τελευταίο άκρο στης Ελλάδας».

Στο πλαίσιο της σημερινής έκτακτης σύσκεψης αποφασίσθηκαν μεταξύ άλλων να γίνει εξουσιοδότηση στους Ιατρικούς Συλλόγους, για να προβούν σε καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Ζητούμε
Να εξαιρεθεί από το clawback και το rebate ,το ποσό που προκύπτει για τη συμμετοχή του ασθενούς και να πληρωθεί από ειδικό κωδικό του ΕΟΠΥΥ πέρα του προϋπολογισμού για τις εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις,
Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, για ιατρικές πράξεις και εξετάσεις ΠΦΥ
Να γίνει έκπτωση του ποσοστού του clawback, στο επίπεδο του κουρέματος που υπέστησαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των παρελθόντων ετών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κάτωθι:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ)

Πρόεδρος κ. Πατσουράκος Φώτης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔ. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΣΙΠΥ)

Πρόεδρος κ. Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος, Γενικός Γραμματέας κ. Κραμποβίτης Σπυρίδων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜ. ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡ. ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠ-ΚΥΤΤ ΠΑΘ/ΤΟΜΩΝ (ΠΕΕΒΙ)

Πρόεδρος κ. Κλεινάκης Ιωάννης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (ΠΑΣΙΔΙΚ)

Πρόεδρος κ. Βουγιούκας Γεώργιος, Γενικός Γραμματέας κ. Καραμηνάς

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

Πρόεδρος κ. Γεωργακόπουλος Θεόδωρος

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρόεδρος κ. Χρονόπουλος Αναστάσιος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ & ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Πρόεδρος κ. Φασίτσας Δημήτριος, Αντιπρόεδρος κ. Ντούνας Παναγιώτης, Γενικός Γραμματέας κ. Παρούτογλου Φώτιος

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ

Πρόεδρος κ. Πατσουράκος Φώτης, Γραμματέας κ. Κορωνιώτης Γεώργιος

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου