Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΙΣ Δράμας: στήριξη στους εργαστηριακούς ιατρούς

Αριθ. Πρωτ.183
ΔΡΑΜΑ 11-04-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας με θλίψη διαπιστώνει ότι ο τομέας της υγείας των πολιτών πηγαίνει από το "κακό στο χειρότερο" με αποκλειστική υπαιτιότητα της κυβέρνησης της χώρας. Το Υπουργείο Υγείας στηριζόμενο σε δογματικές αντιλήψεις του παρελθόντος, που απέτυχαν παταγωδώς όπου εφαρμόστηκαν, προσπαθεί να εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο προεκλογικά συμφέροντα, μεταθέτοντας τις ουσιαστικές ευθύνες περί του κοινωνικού κράτους στις πλάτες άλλων και συγκεκριμένα των ιατρών. Φτάνει πια ο "λαϊκισμός" εις βάρος των ιατρών. Δεν φταίει γενικώς η υγεία για την δική τους ανικανότητα. Η μόνη ειλικρινής και συνετή ενέργεια προς την σωστή κατεύθυνση είναι η περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών. Όλες οι υπόλοιπες υποκρύπτουν στασιμότητα, δολιότητα και αχαλίνωτο δογματισμό.

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Υπουργείου Υγείας, Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Ιατρικών Συλλόγων για όλα τα επίπεδα υγείας (πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια-τριτοβάθμια κ.τ.λ.);

Όλοι γνωρίζετε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας πρότεινε στο Υπουργείο Υγείας και σε εκπροσώπους της κυβέρνησης, να έρθουν στην Δράμα προκειμένου να γίνει ουσιαστική συζήτηση στα θέματα υγείας της περιοχής μας, έχοντας όμως κεντρική ιδέα την αξιοπρέπεια ασθενών και ιατρών.. Δεν ευθυνόμαστε λοιπόν, αν απέτυχε παταγωδώς η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε τέτοιο βαθμό, ούτως ώστε το υπουργείο στην απελπισία του να προσπαθεί να υποβαθμίσει τον ρόλο του ιατρού στην υγεία, μαγειρεύοντας λύσεις πρωτοφανείς: π.χ. πρόληψη-εποχιακά εμβόλια στα φαρμακεία κ.τ.λ. Φοβούμεθα ότι ίσως σε λίγο ενεργοποιήσουν και τις συμπαθείς "καφετζούδες" του παρελθόντος για την πρόβλεψη στο μέλλον της υγείας των ασθενών.

Προ διημέρου, συνεχίζοντας τα υποχθόνια σχέδιά των, ανέθεσαν την δωρεάν εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων και γενικώς τον έλεγχο των ασθενών με χρόνιες παθήσεις και στους ιδιώτες ιατρούς- εργαστηριακούς, χωρίς όμως ταυτόχρονη αύξηση των κονδυλίων του κράτους για τον τομέα αυτών. Δηλαδή "κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα" όπως λέει ο απλός λαός.

Γι αυτό ως Ιατρικός Σύλλογος Δράμας στηρίζουμε πλήρως την ανακοίνωση-διαμαρτυρία του συνδέσμου ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών Ν. Δράμας. 

Προκειμένου να γίνει κατανοητό από όλους, προτείνουμε στην κυβέρνηση, η οποία όπως λέει επιθυμεί και εκτελούνται δωρεάν εξετάσεις σε χρόνιους πάσχοντες, να τις πραγματοποιούν σε δημοσιές δομές διαφορετικά να δίνει σε κάθε ασθενή των ανωτέρω κατηγοριών, ένα κουπόνι αξίας ίσης με τις εξετάσεις που δικαιούνται και οι ασθενείς να πηγαίνουν με αυτό δωρεάν όπου επιθυμούν. 

Είναι καιρός πια να γίνει φανερό σε όλον τον κόσμο, ποιοι λένε την αλήθεια και ποιοι υποκρίνονται.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ                ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου