Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

ΠΙΣ: Πραξικόπημα Ξανθού με τις εκλογές – Προσφυγή γιατρών στη δικαιοσύνη

Φέσι επιχειρεί να φορέσει ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός στον νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, όπως καταγγέλλει ο ΠΙΣ, κάνοντας λόγο για παράνομη και καταχρηστική απόφαση κατά του εκλογικού αποτελέσματος.

Health Pharma.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου:

Με μία παράνομη απόφαση ο κ. Ανδρέας Ξανθός επιχειρεί να νοθεύσει τη βούληση του ιατρικού σώματος της χώρας. Ο υπουργός Υγεία με αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο δεν επικυρώνει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΔΣ και του Α.Π.Σ.Ι. Επιχειρεί να αμφισβητήσει τη νόμιμη Διοίκηση του ΠΙΣ. Η Διοίκηση έλαβε ποσοστό 62% στις πρόσφατες εκλογές, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που έλαβε μόλις 10%.


«Θα προσφύγουμε άμεσα στη δικαιοσύνη με απαίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης. Αμέσως μετά το Πάσχα θα ενεργοποιηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα» όπως τονίζει μιλώντας στο healthpharma.gr ο Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου. «Δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν υπουργός Υγείας να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Η ουσία είναι ότι δεν του άρεσε το εκλογικό αποτέλεσμα. Επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να νοθεύσει τη βούληση των Ελλήνων ιατρών», όπως καταλήγει.

Όπως τονίζουν από κοινού ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο γεν. γραμματέας Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου σε ανακοίνωση τους, η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Υγείας, παρά το γεγονός ότι του απεστάλησαν όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έγγραφα για την απόδειξη της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας. Προφανώς ο λόγος του υπουργικού πραξικοπήματος είναι ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη βούληση του εκλογικού σώματος.

Η νομίμως εκλεγείσα Διοίκηση του ΠΙΣ δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη. Ο μόνος τρόπος προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Καλούμε τους γιατρούς της χώρας, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους εκλέκτορες σε ετοιμότητα, προκειμένου να προασπιστούμε τις δημοκρατικές αρχές. Τη νομιμότητα στον τόπο μας.

1 σχόλιο: