Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Τι δηλώνει ο υπ. Υγείας για την απόφαση του να μην επικυρώσει τις εκλογές του ΠΙΣ

HR 26 Απριλίου 2019

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στον ιατρικό κόσμο η μη επικυρώσει των εκλογών του ΠΙΣ, ο αρμόδιος υπουργός με δηλώσεις του προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση του.

Συγκεκριμένα αφού επισημαίνει ότι η νομιμότητα της διαδικασίας στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ( 3-3-2019) αμφισβητήθηκε με ενστάσεις που κατέθεσαν υποψήφιοι της παράταξης που κέρδισε την πλειοψηφία και όχι από προσκείμενους στην κυβέρνηση αναφέρει ότι υπήρξαν καταγγελίες για αλλοίωση των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας συγκεκριμένων υποψηφίων οι οποίες επιβεβαιώθηκαν.Διαβάστε ΕΔΩ τι απαντά ο ΠΙΣ στον υπουργό Υγείας: «ΠΙΣ: Δεν επικυρώνονται τα αποτελέσματα των εκλογών από τον υπ. Υγείας! Προσφυγή στη δικαιοσύνη»

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ανδρέα Ξανθού υπάρχουν αποφάσεις Ιατρικών Συλλόγων ( πχ. Πειραιά) που μιλούν για «σκιές» και ζητούν «αποκατάσταση της ομαλότητας», είναι εδραιωμένη η πεποίθηση πολλών εκλεκτόρων από όλη την Ελλάδα και από όλες τις παρατάξεις ότι έγιναν ατασθαλίες και λαθροχειρία στις εκλογές, η διαβίβαση όλων των απαραίτητων πρωτότυπων εγγράφων στο Υπουργείο Υγείας δεν πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκαν πολλαπλές πλημμέλειες και παρατυπίες που πλήττουν το κύρος της εκλογικής διαδικασίας και, αφού εξαντλήθηκαν όλα τα χρονικά περιθώρια, αποφασίστηκε η μη επικύρωση των αποτελεσμάτων και η επανάληψη των αρχαιρεσιών.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι εκλογές θα επαναληφθούν με το ίδιο εκλεκτορικό σώμα και άρα με τους ίδιους συσχετισμούς δυνάμεων ανάμεσα στις παρατάξεις.

Απαντώντας στις καταγγελίες του προέδρου του ΠΙΣ για προσπάθεια φίμωσης του Ιατρικού συνδικαλισμού τονίζει ότι η μόνη διέξοδος σήμερα για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας των οργάνων του ΠΙΣ, είναι η επανάληψη των αρχαιρεσιών και η σύννομη συγκρότηση του νέου ΔΣ.

Να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με βασικό επιχείρημα ότι ενώ όλες οι ψήφοι ξαναμετρήθηκαν, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν άλλαξε ποτέ.

4 σχόλια:

  1. Ο Υπουργός Υγείας με παράνομο και καταχρηστικό τρόπο ακυρώνει την εκλογική διαδικασία και διατάσσει το προηγούμενο ΔΣ να αναλάβει τη διεξαγωγή εκλογών. 1. Με πάγια νομολογία, ακύρωση εκλογών και διορισμό προσωρινής διοίκησης ασκούν μόνο τα δικαστήρια (εκλογοδικεία) 2. Υπάρχει θετική απόφαση του ΣτΕ υπέρ του πρώην Προέδρου του ΠΙΣ Καλοκαιρινού και κατά του Αβραμόπουλου, που είχε πράξει ακριβώς το ίδιο πριν από χρόνια. Η απόφαση του Αβραμόπουλου κρίθηκε παράνομη. 3. Το προηγούμενο ΔΣ του ΠΙΣ έχει επίσημα διαλυθεί, δεν υπάρχει συγκρότηση σε σώμα, άρα δεν υπάρχουν επίσημες ιδιότητες πχ Προέδρου, Γραμματέα, κλπ. Επομένως κανείς από το προηγούμενο ΔΣ δεν μπορεί να προσκαλέσει το συμβούλιο. Κατά συνέπεια, η επανάληψη των εκλογών θα διεξαχθεί με μη νόμιμο τρόπο και οποιοσδήποτε προσφύγει και κατά της νέας εκλογικής διαδικασίας, θα ακυρώσει πάλι τις εκλογές κ.ο.κ.. Όλη η διαδικασία είναι παράνομη και καταχρηστική. Το μόνο σίγουρο είναι η σκοπιμότητα της διάλυσης του ΠΙΣ που θα διαρκέσει χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάκης ο λαϊκός αγωνισταρας: ναι αλλά στην Ρουμανία το 1977 που οικοδομουσα τον Σοσιαλισμό μαζί με τον φίλο μου τον συγχωρεμενο Νικολάε τα ΔΣ τα μαθαίναμε από τον φάκελο που μας εστελνε η Σεκιουριτατε !

      Διαγραφή
  2. Αρες μαρες ΣΥΡΙΖΟκουκουναρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ζωή ψευταρας ΞανθοΜαδουρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή