Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Συλλογική Σύμβαση και οι Φυσιοθεραπευτές, με ένταξη ΟΛΩΝ και εξόφληση εντός 45 ημ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ;

Ενημέρωση από την σύσκεψη του ΠΣΦ με τον ΕΟΠΥΥ-Συλλογική Σύμβαση του ΠΣΦ με τον ΕΟΠΥΥ
23-12-2011
Στις 22/11/2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, στο Υπουργείο Υγείας στο Μαρούσι, μεταξύ του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμου Βουδούρη, του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Κυριάκου Σουλιώτη και της ΔΕ του ΠΣΦ. Παρόντες από την ΔΕ του ΠΣΦ ήταν ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μπουζικάκος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Γεώργιος Μπάκας, ο Β’ Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο Ταμίας και Υπεύθυνος Εκδόσεων Ιωάννης Μαρμαράς και τα μέλη Ευάγγελος Τριγώνης, Τρύφωνας Παπαγέωργας, Στασινός Πικραμένος και Νικόλαος Γιοβρής.
Αποφασίστηκε να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση με βάσει τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΠΥ, από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Μπουζικάκο, μέχρι τις 31/12/2011. Η σύμβαση αυτή θα αφορά όλα τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας και τους μεμονωμένους φυσικοθεραπευτές χωρίς εργαστήριο φυσικοθεραπείας. Η σύμβαση είναι για τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.
Μετά την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, οι συνάδελφοι φυσικοθεραπευτές θα πρέπει να καταθέσουν στις κατά τόπους ΥΠΑΔ, που θα λέγονται πλέον Γραμματείες ΕΟΠΥΥ, υπεύθυνη δήλωση με την οποία δέχονται τους όρους της σχετικής σύμβασης. Για την προθεσμία υποβολής της δήλωσης θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση. Για την πλήρη ισχύ της σύμβασης, απαιτείται και η κατάθεση της βεβαίωσης εγγραφής στον ΠΣΦ. Θα σας ενημερώσουμε για την προθεσμία και αυτης της υποβολής.
Ο τρόπος πληρωμής θα είναι εξόφληση του 90% μέσα σε 45 ημέρες και με τη συνολική εκκαθάριση των παραπεμπτικών η τελική απόδοση του οφειλόμενου ποσού.
Οι συνάδελφοι που είχαν σύμβαση με τα παραπάνω ταμεία θα συνεχίσουν να εκτελούν τα παραπεμπτικά μέχρι 31/12/2011 με το σύστημα της φυσικοθεραπευτικής πράξης και από το νέο έτος με την φυσικοθεραπευτική συνεδρία.
Όσον αφορά τις οφειλές αυτών των ταμείων των προηγούμενων ετών, μας ενημέρωσαν κατ’ αρχήν ότι ο ΕΟΠΥΥ θα ξεκινήσει «καθαρός», δηλαδή χωρίς χρέη. Κατόπιν, μας έγιναν δύο προτάσεις. Η πρώτη, κατόπιν εισήγησης της τρόικα, είναι να αποδοθεί το 88% του συνόλου των οφειλών, δηλαδή έκπτωση 12%,  μετά τον 2/2012. Η άλλη πρόταση είναι οι οφειλές να σταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών και να αποδοθούν σε δόσεις σε βάθος χρόνου. Στο θέμα αυτό δεν δόθηκε κάποια συγκεκριμένη απάντηση και θα αξιολογηθεί στο επόμενο άμεσο διάστημα.
Σας επισυνάπτεται το προτεινόμενο σχέδιο σύμβασης των φυσικοθεραπευτών με τον ΕΟΠΥΥ. Αναμένουμε την απάντηση του ΕΟΠΥΥ επί του σχεδίου. Θα είμαστε σε συνεχή ενημέρωση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου