Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΙΣΘ : ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Θεσσαλονίκη 22 Δεκεμβρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Πολλοί ανησυχείτε για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόσβαση των μη συμβεβλημένων ιατρών στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς αυτή καθυστερεί απαράδεκτα.
Η Πρωτοχρονιά αγαπητοί συνάδελφοι είναι κοντά και εσείς απέχοντας κατά 90% από το σύστημα αποδείξατε ότι μπορείτε. Συνεπώς, με ηρεμία και αποφασιστικότητα αναμένουμε τις εξελίξεις έτοιμοι όσο πάντα.
Η πρόσκληση από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για συμβάσεις από 1/1/2012 έναντι 10 ευρώ με πλαφόν 200 επισκέψεων δείχνει σαφώς ότι είτε κατά πράξη και περίπτωση είτε με αντιμισθία ουδείς μπορεί να προσδοκά από τον οργανισμό έσοδα ανώτερα αυτών. Επιπλέον δείχνει την σπουδή της πολιτείας να λειτουργήσει το νέο φορέα άμεσα και παρά τις ασάφειες ως προς τη διάρκεια της σύμβασης και τους όρους παροχής των ιατρικών υπηρεσιών (αμοιβές εργαστηρίων, ραντεβού, επείγοντα, ιατροί του ΙΚΑ κλπ.).
Η θέση του ΙΣΘ έναντι του ΕΟΠΥΥ είναι από μηνών κρυστάλλινη . Ο νέος οργανισμός οφείλει να διατηρήσει την περίθαλψη των ασθενών σε επίπεδο τουλάχιστον ίδιο με το σημερινό εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς αμοιβές προς τους ιατρούς. Το γινόμενο του 10 επί 200 οδηγεί στο κλείσιμο των ιδιωτικών ιατρείων και το καταδικάζουμε.
Για τους λόγους αυτούς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για κατοχύρωση του δικαιώματος όσων τυχόν συμβληθούν, να μπορούν να προκαθορίζουν επιπλέον αμοιβή.
Πρώτη προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι τα ιδιωτικά ιατρεία να διατηρηθούν ανοικτά και γεμάτα ασθενείς. Επίσης, ενόψει προσλήψεων τα κριτήρια οφείλουν να είναι δίκαια και οι ασφαλιστικές εισφορές των συμβεβλημένων να καταβάλλονται από τον οργανισμό. Προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς κραυγές και ιδεοληψίες εργαζόμαστε. Μέχρι τότε σας καλούμε να μην συμβληθείτε με τον ΕΟΠΥΥ.
Με πολλές ευχές προς εσάς και την οικογένειά σας για ειρηνικά Χριστούγεννα με υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου