Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Έλληνες γιατροί μεταναστεύουν στη Γερμανία



Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011, 15:19
Τα πιο λαμπρά μυαλά της Ελλάδας «συνωστίζονται» τον τελευταίο καιρό σε φροντιστήρια γερμανικών. Σε ορισμένες περιπτώσεις η αύξηση των γιατρών που παρακολουθούν εντατικά μαθήματα σε σχέση με πέρυσι ξεπερνάει ακόμα και το 500%!


Είναι έτοιμοι να τα αφήσουν όλα πίσω τους και να μεταναστεύσουν... Η ανεργία, η πολυετής αναμονή για την ιατρική ειδικότητα και οι χαμηλοί μισθοί δημιουργούν ένα νέο κύμα μετανάστευσης διαφορετικό από εκείνο των δεκαετιών του '50 και του '60.



Στην Ελλάδα του 2011 οι επιστήμονες της Υγείας προετοιμάζουν την «έξοδό» τους αναζητώντας μια καλύτερη επαγγελματική τύχη στη Γερμανία, που έτσι κι αλλιώς έχει ανάγκη από ιατρικό προσωπικό. Κάθονται ξανά στα θρανία παρακολουθώντας εντατικά τμήματα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας, με απώτερο στόχο να γίνουν νέοι... γκασταρμπάιτερ.



Δεν είναι τυχαία άλλωστε η ραγδαία αύξηση των ενήλικων μαθητών και ειδικότερα των γιατρών, που καταγράφεται στα φροντιστήρια Γερμανικών, η οποία ξεκίνησε από πέρυσι και έχει κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες, με την έναρξη των μαθημάτων.



Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου