Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε ως έκτρωμα και καταλήγει ως τέρας που απειλεί να κατασπαράξει την περίθαλψη των πολιτών και να συνθλίψει μέχρι πολτοποίησης τους λειτουργούς της υγείας. Η σφοδρή αντίδραση της ιατρικής κοινότητας αναγκάζει την κυβέρνηση Παπαδήμου σε παλινωδίες, εσωτερικές έριδες και προφανή αδυναμία να δώσει εξηγήσεις πώς 9,5 εκατ. έλληνες ασφαλισμένοι θα βρεθούν από 1ης Ιανουαρίου παντελώς ανασφάλιστοι!
Η ΟΕΝΓΕ, λαμβάνοντας θέση στο τεράστιο ζήτημα που θα ανακύψει με τη διοχέτευση όλου του πληθυσμού στα Νοσοκομεία και τα ΚΥ του ΕΣΥ,  καλεί τα μέλη της να συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά την 1η Ιανουαρίου ως γιατροί του ΕΣΥ και όχι ως γιατροί ΕΟΠΥΥ. Να αρνηθούν να μπουν σε διαδικασίες συνταγογράφησης για τις οποίες αργότερα η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ θα τους εγκαλέσουν ως υπερσυνταγογράφους, να αρνηθούν να μειώσουν το χρόνο εξέτασης των περιστατικών στα εξωτερικά ιατρεία και ν΄ απεμπολήσουν τη σωστή ιατρική πρακτική.
Καλεί επίσης την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της για το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο και να πάψει τις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης, προβαίνοντας σε ρητή δήλωση ότι δεν πρόκειται να ανακινηθεί τέτοιο ζήτημα ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Σε αντίθετη περίπτωση το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ που πρόκειται να συγκληθεί τις επόμενες μέρες θα εξαγγείλει συνεχείς και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου