Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αντίθετος στην πολιτική Λοβέρδου, ο υφυπουργός Υγείας Β. Βαρβατζόπουλος

Αντίθετος με την πολιτική του Ανδρέα Λοβέρδου στο χώρο της υγείας εμφανίστηκε ο προσκείμενος στη ΝΔ υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, με αφορμή και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ και των φαρμακοποιών.
Μιλώντας την Παρασκευή στην τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι είπε χαρακτηριστικά «Θα τα αλλάξουμε όλα στην υγεία, έχουμε εντελώς διαφορετική προσέγγιση».
«Είναι εντελώς διαφορετική προσέγγιση μας. Εφαρμόζοντας εργαλεία όπως τα θεραπευτικά πρωτόκολλα μπορεί να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Η μείωση του κόστους για τα φαρμακεία στο μίζερο 15% σημαίνει καθαρό κέρδος 3%. Σε μία επαρχιακή πόλη δεν βγαίνει το φαρμακείο. Είμαστε κατά της μείωσης» εξήγησε.

«Η ΝΔ συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου στους συγκεκριμένους σκοπούς που έχει να επιτελέσει» τόνισε ο υφυπουργός.

Ο κ. Βαρτζόπουλος δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνεί στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στο 1% του ΑΕΠ, αλλά επιδιώκει τη συνεργασία των γιατρών και των φαρμακοποιών. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η τρόικα απλώς βάζει δημοσιονομικούς στόχους και μπορεί κάποιος να τους πείσει ότι αυτοί οι στόχοι αυτοί μπορεί επιτευχθούν με άλλο τρόπο.

«Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ισχύει το σύστημα του ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ);» διερωτήθηκε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος δήλωσε ότι οι φαρμακοποιοί προσπάθησαν να αποφύγουν τις κινητοποιήσεις (απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου). «Μας οφείλουν λεφτά ταμεία και γι'' αυτό κόβουμε την πίστωση» εξήγησε. «Είμαστε σε ασφυξία, έχουν κλείσει 65 φαρμακεία στην Αττική» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου