Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Απειλούν ν’ αφήσουν τα νοσοκομεία χωρίς ιατρικά υλικά

Οι προμηθευτές ιατρικών υλικών αποφάσισαν να σταματήσουν την αποστολή υλικών προς τα νοσοκομεία – κακοπληρωτές. Ζητούν αυτά που τους χρωστάει το Δημόσιο. Διαβάστε πότε σκοπεύουν να σταματήσουν τις προμήθειες
Με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, οι προμηθευτές ιατρικών υλικών κοινοποιούν ότι προτίθενται να σταματήσουν από τις 9 Ιανουαρίου τις προμήθειες προς τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς ζητούν αυτά που τους χρωστά το Δημόσιο.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, την επιστολή έστειλαν οι πρόεδροι των συλλόγων ΣΕΠ, ΠΑΣΥΠΟΥ και ΠΑΣΥΠΙΕ, οι οποίο κοινοποιούν την πρόθεσή τους να σταματήσουν από τις 9 Ιανουαρίου τις προμήθειες προς τα νοσοκομεία Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός , Π.Γ.Ν. Αττικόν, Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς, Π.Γ.Ν. Λάρισας και Κωνσταντοπούλειο, Γ.Ν.Ν. Ιωνίας Η Αγία Όλγα.
Οι προμηθευτές προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν την αποστολή υλικών σε νοσοκομεία που είναι ασυνεπή.
Σε περίπτωση που μέχρι το τέλος του χρόνου δεν αποπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές, θα αναγκαστούν σε πρώτη φάση, να διακόψουν την επί πιστώσει τροφοδοσία, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
«Είναι πλέον τραγική πραγματικότητα το γεγονός ότι οι εταιρείες του κλάδου βρίσκονται στα πρόθυρα της απόλυτης οικονομικής καταστροφής, αφού μοναδικό τους έσοδο είναι μόνο οι πενιχρές πληρωμές τιμολογίων παρελθόντων ετών από ορισμένα μόνο νοσοκομεία», αναφέρεται στην κοινή επιστολή των συλλόγων.
Παράλληλα, σε άλλη επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι προμηθευτές απευθύνουν έκκληση, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εξοφλήσεις και σημειώνουν πως τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής των τεράστιων χρεών τους προς τους προμηθευτές από το 2006, αλλά και παλαιότερα.
Σημειώνεται πως οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου είναι εισαγωγικές και πλέον, λόγω και της άρνησης των τραπεζών, δεν διαθέτουν τα κεφάλαια που ζητούν οι ξένοι οίκοι ως αντικαταβολή, για να στείλουν προϊόντα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου