Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

"Μαύρη τρύπα" 2,5 δις στον ΕΟΠΥΥ !

 
Άλλη μία εμπλοκή της τελευταίας στιγμής παρουσιάζεται στην επίσημη έναρξη του νέου φορέα παροχών υγείας σε 9 εκατ. ασφαλισμένους τον ΕΟΠΥΥ καθώς η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να αποπληρώσει 2,5 δις ευρώ χρέη του φορέα. 
 

Εξαιρετικά απίθανο θεωρείται να ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία του από 1.1.2012 ο νέος φορέας ο ΕΟΠΥΥ που αφορά σχεδόν όλους τους ασφαλισμένους καθώς τα χρέη που μεταφέρονται από τα Ταμεία που αποτελούν τον νεοσύστατο φορέα δεν μπορούν ακόμη να αποπληρωθούν. 
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από αίτημα των υπουργείων Υγείας και Εργασίας αναζητά τρόπους εξόφλησης των χρεών προς γιατρούς, φαρμακοποιούς αλλά μεταξύ άλλων και ιδιωτικές κλινικές που αποτελούν χρέη των Ταμείων όπως του ΟΠΑΔ. 
Μέχρι στιγμής το απαραίτητο …ρευστό δεν έχει βρεθεί ακόμη αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης θα ζητήσει γενναίες εκπτώσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς της τάξης ακόμη και του 20 με 30% ώστε να δοθούν άμεσα τα χρήματα. 
 
Πάντως μετά από παρέμβαση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργου Πατούλη ο οποίος ζήτησε τη δέσμευση του υπουργού Εργασίας, σχετικά με το πότε θα πληρωθούν από τον ΟΠΑΔ τα 350 εκατομμύρια ευρώ στους γιατρούς , ο Γιώργος Κουτρουμάνης δεσμεύτηκε ότι σε συνεννόηση με τον κ.Σαχινίδη, Υφυπουργό Οικονομικών, θα έχει δοθεί λύση μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2012, ώστε ο ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει χωρίς χρέη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου