Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΙΔΙΚ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Κ. ΔΡΕΤΤΑ ΚΑΙ Κ. ΣΟΥΛΙΩΤΗ

Αθήνα, 23/12/2011
Ανακοίνωση – Ενημέρωση
   Σας ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα που είχαμε μετά τη σημερινή μας συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παρουσία του Αντιπροέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κου Κυριάκου Σουλιώτη.
   Κατ’ αρχήν έγιναν αποδεκτές ως βάση συζήτησης από τη Γενική Γραμματέα οι προτάσεις που κατέθεσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.
   Ειδικότερα στην πρώτη πρόταση καταλήξαμε να αναλάβει όλη τη χρηματοδότηση του συστήματος η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Πρωτοβάθμιας Υγείας.
   Συμφώνησαν όλοι στην πρόταση μας για τον τρόπο εξόφλησης των λογαριασμών που θα καταθέτουμε.
   Επίσης, συμφώνησαν όλοι και στην τρίτη πρόταση μας για τον ποιοτικό έλεγχο όλων των μονάδων Π.Φ.Υ., με ένα περιθώριο προσαρμογής στις απαιτήσεις του Ν.4025 τα δύο (2) χρόνια.
   Όσον αφορά την τελευταία πρότασή μας για το ποσοστό έκπτωσης του 10% σε συγκεκριμένες κατηγορίες εξετάσεων με τις δύο προϋποθέσεις που θέταμε, μέχρι να ετοιμαστεί ο νέος τιμοκατάλογος οπότε θα επανέλθουμε σε συζητήσεις, έγινε και αυτή αποδεκτή αλλά με τον περιορισμό του plafond στις εξετάσεις αυτές και αυτό λόγω της σφοδρής αντίδρασης των ενώσεων που συγκροτούν την Ομοσπονδία, πλην ημών φυσικά και καταλήξαμε να επανεξετάσουμε το όλο ζήτημα την προσεχή Τρίτη 27/12/2011, με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Κυριάκο Σουλιώτη για να υπογράψουμε κλαδική σύμβαση μέχρι τέλος του έτους.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις.

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

     Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Βουγιούκας                                       Ιωάννης Καραμηνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου