Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Κατά 50% περικόπηκαν οι εφημερίες

Κατά 50% περικόπηκαν οι εφημερίες
Για εμπαιγμό σχετικά με την αποζημίωση των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, κάνει λόγο η Ένωσή τους κατακρίνοντας την απροκάλυπτη πλέον στάση του Υπουργείου Υγείας.
"Παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εκκρεμεί σε πολλά νοσοκομεία η αποζημίωση των εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012, ενώ οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο υπολείπονται κατά 12-50%, ακόμα και με το νέο μειωμένο ωρομίσθιο. Η αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου επίσης εκκρεμεί.
Αιφνιδιαστικά, στο Ν. 4071/11-4-12, άρθρο 45, το υπουργείο Υγείας –σε άσχετο νομοσχέδιο- προχωράει στην κατάργηση ολόκληρης της νομοθεσίας του Ν. 3868/10 περί εφημεριών, θέτοντας έτσι εν αμφιβόλω την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2012", τονίζουν.

Με βάση τις εξελίξεις αυτές το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ δηλώνει ότι:
i. Καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς Αθήνας και Πειραιά σε συνελεύσεις ανά νοσοκομείο, για τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων.
ii. Καλεί επίσης τους γιατρούς όλων των νοσοκομείων να μην καταθέσουν –ή αν έχουν καταθέσει να αποσύρουν- τα προγράμματα εφημεριών μηνός Μαϊου 2012, μέχρι την αποσαφήνιση του θέματος.
iii. Αναμένουν τη σχετική γνωμοδότηση του νομικού μας συμβούλου.
iv. Απαιτούν άμεσα επίσημη διευκρίνιση από το υπουργείο Υγείας.
ΥGEIANEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου