Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ Ν. ΑΧΑΙΑΣ

Σε μια κοινωνία που σπαράσσεται από την οικονομική κρίση και που όπως είναι επακόλουθο μαίνεται σ’ αυτήν και η κρίση αξιών, είναι φυσικό να παρερμηνεύονται ακόμα και οι αγαθές προθέσεις.

Φαντάζει αλλόκοτο το να θέλει μια κοινωνική ομάδα, να σηκώσει φωνή διαμαρτυρίας με την στάση της, ιδρύοντας ένα σύλλογο όχι μόνο για να προασπίσει τα επιστημονικά και επαγγελματικά της δικαιώματα, αλλά και για να προσφέρει κοινωνικό έργο σε αναξιοπαθούντα παιδιά με την έννοια της ευρύτερης ηθικής.
Οι προθέσεις του Συλλόγου Ιδιωτών Παιδιάτρων δεν είναι σε αντιπαράθεση ούτε σε σύμπλευση με κομματικούς ή φορείς εξουσίας, ούτε είναι σε αντιπαράθεση με τους συναδέλφους που εργάζονται υπό νόμιμους όρους στο μετερίζι της Δημόσιας Υγείας με ότι αυτό συνεπάγεται σήμερα (χαμηλές αμοιβές, μη παροχή υλικοτεχνικών υποδομών) με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η καθημερινότητά τους.
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε για να προασπίσει τα επαγγελματικά και επιστημονικά συμφέροντα της ειδικότητας μας και να μην επιτρέψει να οδηγηθούμε σε εξαθλίωση με τις αμοιβές που επιβάλλει η πολιτεία.
Σαν Έλληνες Παιδίατροι που τόσα χρόνια σκύψαμε πάνω από το άρρωστο παιδί και συμπαρασταθήκαμε στους ανήσυχους γονείς του, εις βάρος πολλές φορές του ελεύθερου χρόνου μας και της οικογενειακής και ψυχικής μας ηρεμίας ακούγοντας όλο το 24ωρο να κουδουνίζει το κινητό μας, πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε της αμοιβής που προσφέρει ο ΕΟΠΥΥ (η οποία δεν αντιστοιχεί ούτε στα έξοδα συντήρησης ενός ιατρείου).
Ο Σύλλογος Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων χαιρετίζει την πρόθεση έναρξης εμβολιαστικού κέντρου από το Καραμδάνειο Νοσοκομείο. Το κέντρο αυτό θα βοηθήσει πολλαπλώς, εμβολιάζοντας μη επαρκώς εμβολιασθείσες ομάδες πληθυσμών όπως Ρωμά (Έλληνες, αλλοδαπούς) και μετανάστες. Ήδη κάτι παρόμοιο γίνεται άλλωστε και από εμάς σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων, στο Κοινωνικό ιατρείο που λειτουργεί από τις 4/4/2012 στο Γ' ΚΑΠΥ ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΩΝ κάθε Τετάρτη απόγευμα 5-8 μ.μ. (τηλ ραντεβού: 2610-339638).
Το κοινωνικό ιατρείο θα δέχεται άπορα, ανασφάλιστα, παιδιά οικογενειών που ανήκουν στην τράπεζα τροφίμων του Δήμου Πατρέων καθώς και παιδιά που βρίσκονται στο μεταίχμιο της απορείας (δηλ. που λόγω ανέργων γονέων έχει λήξει η ασφαλιστική τους κάλυψη), για προληπτικό συμβουλευτικό και θεραπευτικό σκοπό. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι για τον εμβολιασμό ασφαλισμένων παιδιών λειτουργεί και έχει ελεύθερα ραντεβού το Κ.Υ. ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ του ΕΟΠΥΥ Αγ. Αλεξίου με τηλ. Ραντεβού 184, εντελώς δωρεάν πρόσβαση και με δωρεάν συνταγογραφούμενα εμβόλια. Τα άπορα παιδιά για τους εμβολιασμούς μπορούν να απευθύνονται στο ΠΙΚΠΑ τηλ: 2610-323478 κ' 2610-323912.
Ο Σύλλογος μας λειτουργεί με την σύμφωνη γνώμη και την έγγραφη αποδοχή του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων. Επισκεφθείτε το site μας Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.
Το ΔΣ του Συλλόγου Ιδιωτών Παιδιάτρων του νομού Αχαΐας
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου