Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές ο θυμός των πολιτών ξεχειλίζει.

 
Δείτε τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις
 
Απρίλιος 29 2012
 
Πανικός από τις κρυφές δημοσκοπήσεις. Η οργή του κόσμου μεγαλώνει με τη πρόθεση ψήφου των δύο μεγάλων κομμάτων μετά δυσκολίας να ξεπερνούν το 30%.
Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", στην περιφέρεια της Β' Αθήνας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δικομματισμός αποτυπώνεται πιο έντονα.
Το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία υπολείπονται του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ σε κάποιες από τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία κατορθώνει να φτάνει μετά βίας στην τρίτη θέση και το ΠΑΣΟΚ παραμένει πέμπτο.
Σε δύο από τις δημοσκοπήσεις τονίζει το δημοσίευμα, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει χάσει το 60% της δύναμής του, που έχει οδηγηθεί πρωτίστως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοκρατική Αριστερά και δευτερευόντως προς την Κοινωνική Συμμαχία και τους Οικολόγους Πράσινους.
Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία, εκείνη έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από την αυτοδύναμη κάθοδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, ο οποίος καταγράφει στην περιφέρεια αυτή τα μεγαλύτερα πανελλαδικά του ποσοστά.
Παράλληλα, πρωτοφανής είναι η δυναμική της Χρυσής Αυγής στις νεαρές ηλικίες, ενώ μεγάλος χαμένο από την άνοδό της είναι το ΛΑΟΣ. Αξίζει να επισημανθεί πως η Χρυσή Αυγή καταγράφει ποσοστά 6%-9% σε περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας.
Οι δημοσκοπήσεις πριν από την απαγόρευση έδειχναν τη ΝΔ να προηγείται με ποσοστά που ξεκινούσαν από το 17,5% και έφταναν το 25,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο με ποσοστά που ξεκινούσαν από το 12% και στην καλύτερη περίπτωση άγγιζαν το 19%. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μεταξύ 8%-10%, το ΚΚΕ στο 9%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 8%, η Χρυσή Αυγή στο 5%, ο ΛΑΟΣ στο 4%, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Δημοκρατική Συμμαχία κατέγραφαν ποσοστά οριακής εισόδου στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου