Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ


24-04-2012

Προς την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, 

Υπόψη κ/ου Σφυροέρα, Δ/ντος Συμβούλου

Αναφορικά με το Δελτίο Τύπου της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και με την “επίθεση” στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, οφείλουμε να καταθέσουμε τη δυσφορία μας για τη σκόπιμη παραποίηση της αλήθειας, την επιπολαιότητα αλλά και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι προειδοποιήσεις των Ιατρικών Συλλόγων για τη διαβλητότητα του Συστήματος Ηλετρονικής Συνταγογράφησης, και μάλιστα χωρίς τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι κατά την περίοδο μεταξύ της συζήτησης της προσωρινής διαταγής τον Νοέμβριο 2011 και της δικασίμου των ασφαλιστικών μέτρων στις 23.01.2012, ισχυριστήκατε ότι θα καταστήσετε συντόμως το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης απόλυτα ασφαλές και γι’ αυτό με καλοπιστία συμφωνήσαμε σε αναβολή της δικασίμου προκειμένου να μην δημιουργούμε αναίτια εμπόδια στη λειτουργία ενός συστήματος το οποίο κι εμείς οι ίδιοι επιθυμούμε να το δούμε να δουλεύει. Επί της διαδικασίας δηλώσαμε ότι αν μέχρι την επόμενη καθορισμένη δικάσιμο των ασφαλιστικών μέτρων το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει καταστεί απόλυτα ασφαλές, τότε βεβαίως και θα παραιτηθούμε από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων μας, καθότι το αίτημά μας για ασφαλή συνταγογράφηση θα έχει πλέον καλυφθεί. Υπογραμμίσαμε όμως ρητώς ότι σε αντίθετη περίπτωση, ήτοι εάν δεν έχουν διορθωθεί οι ατέλειες που εμφανίζονται και δεν έχει καταστεί το σύστημα απόλυτα ασφαλές μέχρι και την νέα δικάσιμο, τότε δε θα έχουμε πλέον άλλη επιλογή παρά να δικάσουμε κανονικά προκειμένου να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα ιατρών και ασθενών.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ΗΔΙΚΑ ΑΕ είναι υπόλογη έναντι των Ιατρικών Συλλόγων, των Ιατρών και των ασφαλισμένων, και δυστυχώς δεν έχει αποδείξει ακόμα, παρά την παράταση χρόνου που δώσαμε με όλη την καλή μας θέληση,  ότι το σύστημα είναι ως και σήμερα ασφαλές. Αντιθέτως, με λύπη διαπιστώσαμε ότι η εμπιστοσύνη που σας δείξαμε διαψεύσθηκε και οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν πλήρως καθώς στις 19-Απριλίου ανακοινώθηκε και επίσημα ότι το σύστημα παραβιάσθηκε κατά τρόπο που δείχνει την έλλειψη επαρκών μέτρων ασφαλείας.

Οι υπογράφοντες Ιατρικοί Σύλλογοι επιφυλάσσονται να συνεχίσουν να ασκούν όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να διαφυλάξουν το έργο των Ιατρών & το ευαίσθητο ιατρικό απόρρητο των ασφαλισμένων αλλά και να προστατεύσουν το όλο εγχείρημα της Ηλεκτρονικής συνταγής.


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ             Εξαδάκτυλος Αθανάσιος
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ                       Ανεμοδουρά Βαρβάρα
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ                           Σωτηρούδης Απόστολος
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ                    Παναγιωτόπουλος Κων/νος
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ                          Γιαννακόπουλος Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου