Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Σκάνδαλο στον Οίκο Ναύτου

Όσοι γιατροί ήταν συμβεβλημένοι με το ταμείο του Οίκου Ναύτου πρέπει να γνωρίζουν ότι το ταμείο αυτό δεν υπάρχει από την 1η Απριλίου και υπάγεται στον ΕΟΠΥΥ.
Σιωπηρώς δόθηκε η δυνατότητα της αναγραφής φαρμάκων και εξετάσεων αλλά απέκρυψαν το γεγονός ότι οι γιατροί δεν θα πληρωθούν για τις επισκέψεις και τις ιατρικές πράξεις εφόσον δεν είναι γιατροί του ΕΟΠΥΥ . Με τον τρόπο αυτό ξεγέλασαν τόσο τους γιατρούς τους συμβεβλημένους με τον ΝΑΤ , όσο και τους ασφαλισμένους του ταμείου οι οποίοι πίστεψαν ότι παρατείνεται η λειτουργία του εν λόγω ασφαλιστικού φορέα. Φαίνεται για ακόμα μία φορά πόσο υπολογίζει η ηγεσία του Υπουργείου και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ την υγεία των ασφαλισμένων και τους γιατρούς.
Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί εάν ο ιατρικός κόσμος απαιτούσε σωστή ενημέρωση με τις απαραίτητες διευκρινήσεις των διοικητικών αποφάσεων.
Δεν είναι δυνατόν η ενημέρωση μας να γίνεται με αναρτήσεις αποφάσεων στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΥ ενώ οι σύλλογοι δεν γνωρίζουν τίποτα.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός σύλλογος οφείλει να ασχοληθεί με το θέμα ώστε οι γιατροί που εργάστηκαν αυτό το μήνα δωρεάν να πάρουν τα χρήματά που δικαιούνται.
Ακόμη ο ΕΟΠΥΥ να αναλάβει αμέσως την υποχρέωση να πληρώσει τις δαπάνες του ιδίου ταμείου που καθυστερούν περισσότερο από ένα χρόνο.

Με εκτίμηση
Εμμανουήλ Ι. Αλιφιεράκης
καρδιολόγος
Εκπρόσωπος του Ι,Σ.Χανίων στον Π.Ι.Σ

ISARKADIAS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου