Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Υπ. Υγείας: Παρεξήγηση το αίτημα της τρόικας για τα ταμεία

Σε παρεξήγηση αποδίδει το υπουργείο υγείας το αίτημα της τρόικας να πάρει η κυβέρνηση πίσω τις διατάξεις του νόμου που εξαιρούν όσα ασφαλιστικά ταμεία δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, από την υποχρεωτική ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής η επιστολή του Ματίας Μορς, που μάλιστα είναι γραμμένη σε απαξιωτικό ύφος, ελέγχει τους υπουργούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη γιατί δεν τον ενημέρωσαν για τις εξαιρέσεις του νόμου. Στη συνέχεια απαιτεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, για να καταργηθούν τα συγκεκριμένα άρθρα του νόμου και την ένταξη όλων των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρει το υπουργείο υγειας, πρόκειται για λάθος ερμηνεία της σχετικής ρύθμισης, την οποία ο Ματίας Μορς εξέλαβε ότι ανοίγει "παράθυρο" για μη υπαγωγή στον ΕΟΠΥΥ. Το υπουργείο αναφέρει οτι "πρόκειται περί λάθους ερμηνείας της συγκεκριμένης ρύθμισης. Ο υπουργός Υγείας έχει αποστείλει επιστολή στον Ματίας Μορς με την οποία εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί".

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, έρχεται καταιγίδα μέτρων τον Ιούνιο που περιλαμβάνει:
- περικοπή διπλών συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας
- κατάργηση των προνοιακών παροχών
- απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
- περιστολή αποζημιώσεων και επικουρικών συντάξεων
- άρση της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου