Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Τα Νοσοκομεία που θέλει να κλείσει το Υπουργείο Υγείας


Τα Νοσοκομεία που θέλει να κλείσει το Υπουργείο Υγείας

Νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα οποία μέχρι και σήμερα βρίσκονται στο κόκκινο, είτε λόγω μειωμένης επισκεψιμότητας είτε γιατί δεν κατόρθωσαν να συμμαζέψουν τα οικονομικά τους,  ίσως και να τα βρει κλειστά το 2013.
Από την ανάλυση των στοιχείων του ESYnet προκύπτει ότι τα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), στην  περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης – περιλαμβάνει 15 νοσοκομεία, της Θεσσαλονίκης αλλά και του Κιλκίς, της Δράμας, της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης  είχαν το χαμηλότερο ποσοστό κάλυψης πανελλαδικά: το 2011 έκλεισε με πληρότητα κλινών 63%. Την ίδια στιγμή, όμως μόνο πέντε εξ αυτών πέτυχαν να μειώσουν τις δαπάνες τους: πρόκειται για το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και τα νοσοκομεία Σερρών, Γουμένισσας, Κομοτηνής.

Στην Κρήτη, όπου βρίσκονται δέκα νοσοκομεία και 15 Κέντρα Υγείας της 7η ΥΠΕ, καταγράφεται η μεγαλύτερη μείωση στις επισκέψεις πολιτών στα Κέντρα Υγείας, της τάξεως του 19%.

Την ίδια στιγμή, σε όλα τα ΚΥ της χώρας υπάρχει αύξηση των επισκέψεων, από 10% έως 46%.
Τα 10 Κέντρα Υγείας  με τις περισσότερες επισκέψεις για το 2011 είναι του Αιτωλικού, Διαβατών, Ορεστιάδας, Μαδύτου, Φαρσάλων, Αμφιλοχίας, Περάματος, Ελασσόνας και Αρχαγγέλου Ρόδου.
Τα Νοσοκομεία που θα επιβιώσουν 
Πρώτο πανελλαδικά με 177.000 επισκέψεις για το 2011 βρίσκεται το νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και ακολουθεί το Ιπποκράτειο επίσης στην ίδια πόλη, με 170.000 επισκέψεις ασθενών. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ακόμη ένα νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας, το Παπανικολάου, με 118.000 επισκέψεις. Ακολουθούν το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, το Αττικόν, το Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης, το Βενιζέλειο Ηρακλείου, το Παίδων «Αγία Σοφία», ο Ευαγγελισμός, και το ΑΧΕΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου