Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο ΜΕΡΙΚΟΣ ΑΠΟΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


     22/04/12
Ανοιχτή Επιστολή
Ο Μερικός Αποπληθυσμός της Τρίτης Γενιάς
Προς
Υπουργο Υγειας
κ. Λοβέρδο Α

ΚΟΙΝ
Ιατρικό Σύλλογο Πατρών
6η ΥΠΕ
κ. Κατσικόπουλος Δ
Δ/ση Νοσοκομείο Αγιο Ανδρέα

Κύριε Υπουργέ
Λέγομαι Νάκος Κότσανης του Κων/νου και σας γράφω διότι σας θεωρώ ηθικό αυτουργό για τον θάνατο του πατέρα μου Κωνσταντίνο Κότσανη του Νάκου, ετών 74.

Για μένα, καθώς και για κάθε υιό, ο πατέρας ήταν και θα είναι στην μνήμη μου ο άρχοντας και λεβέντης της οικογένειας. Όμως δεν μπορώ να πνίξω την αγανάκτηση και την οργή μου για την πολιτική Υγείας που εφαρμόζετε, τραγικό θύμα της οποίας υπήρξε ο πατέρας μου. Ένα πικρό ποτήρι που η Ελληνική μου παιδεία και αξιοπρέπεια δεν μου επιτρέπει να το καταπιώ, χωρίς να σας καταγγείλω δημοσίως για το κατάπτυστο μνημονιακό σύστημα υγείας το οποίο οικοδομήσατε. Η εικόνα των νοσοκομείων σήμερα είναι μια θλιβερή εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης, η λειτουργία τους μαστίζεται από απανωτές απεργιακές κινητοποιήσεις και υπάρχουν τρομακτικές ανεπάρκειες σε κακοπληρωμένο προσωπικό και σε υγειονομικό υλικό.

Αισθάνομαι ντροπή που ζω στη οικονομικά υπόδουλη πλέον Ελλάδα διότι για να είμαι πιο σαφής προδώσατε τη γενιά που «δεν έφαγε» μαζί σας, αλλά αντιθέτως είναι η γενιά που γεννήθηκε κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ζώντας απερίγραπτες δυσκολίες και στερήσεις (πείνα, κατοχή, εμφύλιο, διχόνοια, ξενιτιά). 
Εξοργίζομαι διότι δεν μπορώ να ανεχτώ τον ατιμωτικό τρόπο με τον οποίο πέθανε ένας υπέροχος άνθρωπος. Εγώ έχασα τον πατέρα μου και δεν ζητώ τίποτα αλλά θέλω να μάθει ο κόσμος ότι στα υπό κατάρρευση νοσοκομεία, ο θάνατος σε ασθενείς τρίτης ηλικίας παραμονεύει πλέον σε κάθε οικογένεια και είναι άδικο να το γευτούν άλλοι άνθρωποι.

Η συγκεκριμένη γενιά του πατέρα μου απαξιώνεται από τους ξένους που εσείς φέρατε και οι οποίοι επέβαλαν εν γνώση σας τέτοια οικονομικά μέτρα για την υγεία τα οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσαν στον μερικό αποπληθυσμό της συγκεκριμένης ένδοξης ηλικιακής ομάδος.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η άνανδρη κοινωνική-οικονομική πολιτική των ημερών μας, που κρύβεται πίσω από την αναίσχυντη συμφωνηθείσα δανειακή σύμβαση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα προσχεδιασμένο εγκληματικό οικονομικό τερατούργημα που περιλαμβάνει και την ευθανασία των Ελλήνων άνω το 70 ετών.

Σας κατηγορώ διότι ως άνανδρος «υπηρέτης πολιτικός» υποκλιθήκατε στις εντολές, και γίνατε ο πρωτεργάτης του οικονομικού μαρασμού του Ελληνικού συστήματος υγείας.

 Σας κατηγορώ διότι υπήρχε ελάχιστο προσωπικό (μόνο τρεις νοσηλεύτριες -βάρδια 3-11μμ) στο εφημερεύον Νοσοκομείο, και μία παθολόγος για πάνω από 40-45 ασθενείς, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την κάκιστη ποιότητα της παρεχόμενης ιατρικής περίθαλψης.
Σας κατηγορώ διότι καταστρέψατε το ζήλο, την προθυμία και την αγάπη που έχουν οι νοσηλεύτριες στο λειτούργημα που κάνουν. Η επαγγελματική ανασφάλεια που καλλιεργήσατε ώθησε το ελλιπέστατο νοσηλευτικό προσωπικό να είναι επιθετικό, κυνικό μα προπαντός απρόσιτο στις όποιες εκκλήσεις μας, δείχνοντας με προκλητικό τρόπο την δυσαρέσκεια τους στην όποια παρατήρηση, συμβουλή, παράπονο, διαμαρτυρία ή ερώτηση. Εισέπραξα δυσφορία και αδιαφορία, χωρίς να με κοιτάει κανείς στα μάτια.
Σας κατηγορώ διότι, λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας, το προσωπικό έδειχνε αδυναμία αξιολόγησης της κατάστασης του ασθενούς και ανεπάρκεια φροντίδας αυτού, με τη γνωστή κατάληξη.
Σας κατηγορώ για την επαγγελματική εξάντληση και εξουθένωση της υπευθύνου παθολόγου που επέδειξε μεν φιλότιμη προσπάθεια, αλλά τελικά δεν ανταποκρίθηκε στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά την κρισιμότητα της κατάστασης και την αντιμετώπιση του περιστατικού.
Σας κατηγορώ διότι η ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας, καρατομήθηκε στο βωμό των μνημονιακών σας μέτρων. Είσαστε υπαίτιος για την επιστημονική και επαγγελματική εξαθλίωση του Ιατρού, που λαμβάνει αποφάσεις ζωής και θανάτου, και δεν δύναται να ανταποκρίνονται πλέον στο λειτούργημά του.
Είστε ο ηθικός αυτουργός και ο κυρίαρχος υπαίτιος για τον πρόωρο θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και για μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης του Ελληνικού πληθυσμού.


Κότσανης Νάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου