Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Χάκερς το «σφυροκοπούσαν» επί τέσσερις ημέρες



Συντονισμένη η ηλεκτρονική επίθεση στο σύστημα συνταγογράφησης

Από δώδεκα χώρες του πλανήτη εξαπολύθηκε η επίθεση χάκερ, στις αρχές Απριλίου, με στόχο το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε).


«Στο σύστημα της Ηλεκτρονικής συνταγογράφησης πραγματοποιήθηκε επίθεση συνολικού όγκου 125Gb ισοδύναμη με 3,4 εκατ. σελίδες, η οποία προκάλεσε υπερφόρτωση του δικτύου», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Βλάσης Σφυρόερας, διευκρινίζοντας πάντως πως δεν προκλήθηκε καμία ζημιά. 

Οι χώρες από τις οποίες εξαπολύθηκε η επίθεση είναι οι: Ηνωμένες Πολιτείες, Αργεντινή, Σουηδία, Τσεχία, Ρωσία, Καζακστάν, Τουρκία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ταιβάν, Μαλαισία και Ισραήλ. 


Το πρώτο «χτύπημα» έγινε την Παρασκευή 6 Απριλίου και συνεχίστηκε έως και τη Δευτέρα 9 Απριλίου, οπότε και εξαπολύθηκε η τελική επίθεση διάρκειας 8 λεπτών. 


«Η επίθεση έγινε σε μια πολύ κρίσιμη ημερομηνία για το σύστημα υγείας της χώρα μας: έγινε την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα συνταγογράφησης φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία και όχι την εμπορική ονομασία. Η επίθεση έγινε από κάποιους που δεν ήθελαν να λειτουργήσει το σύστημα», τόνισε ο διοικητής της πρώτης και της τρίτης υγειονομικής περιφέρειας Αρης Μουσιώνης.

NEWSBEAST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου