Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Με παύση των εφημεριών προειδοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Με παύση των εφημεριών προειδοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
Για εμπαιγμό καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), σχετικά με την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους, η οποία ως φαίνεται καθυστερεί ακόμα.
Για το λόγο αυτό, η ΕΙΝΑΠ καλεί όλους τους γιατρούς των νοσοκομείων να μην καταθέσουν ή να αποσύρουν τα προγράμματα εφημεριών για το Μάιο, αλλά και να αποφασίσουν κινητοποιήσεις μέσα από γενικές συνελεύσεις.
Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους, «παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, εκκρεμεί σε πολλά νοσοκομεία η αποζημίωση των εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου», αλλά και των πρόσθετων από το Δεκέμβρη έως και το Φεβρουάριο, ενώ οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο υπολείπονται κατά 12-50%, ακόμα και με το νέο μειωμένο ωρομίσθιο.
Και τέλος, καταγγέλλουν τον υπουργό Υγείας ότι προσπαθεί μέσω ενός «άσχετου» νομοσχεδίου να περάσει τροπολογία που αφορά στην κατάργηση ολόκληρης της νομοθεσίας περί εφημεριών.
Να θυμίσουμε ότι προχθές κιόλας, ο υπουργός Υγείας σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, είχε παραδεχθεί την αδυναμία του υπουργείου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τη λειτουργία των εφημεριών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.
Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου