Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ
ΑΘΗΝΑ, 27-4-2012
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόχειρη και βεβιασμένη η απόφαση για την πρόσληψη γιατρών με μπλοκάκι στα δημόσια νοσοκομεία.
Μία ακόμα αποσπασματική και πρόχειρη  λύση για να καλύψει την μαύρη τρύπα του συστήματος υγείας , συνέλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Η βεβιασμένη  απόφαση για πρόσληψη γιατρών με  δελτίο παροχής υπηρεσιών  στα νοσοκομεία  της χώρας  αποτελεί μία ακόμα σπασμωδική κίνηση που αποσκοπεί στο να καλύψει  τα ανυπέρβλητα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική που ακολουθήθηκε.
Η εικόνα των νοσοκομείων σήμερα είναι μια θλιβερή εικόνα διάλυσης . Το Ε.Σ.Υ. έχει απόλυτα εγκαταλειφθεί και δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν.
Ενώ τα νοσοκομεία  καταρρέουν, τα δεδουλευμένα του προσωπικού δεν έχουν πληρωθεί και οι εφημερίες δεν γίνονται  με ασφάλεια  επιχειρείται να δημιουργηθούν γιατροί δύο και τριών ταχυτήτων.
Κατά τον ίδιο τρόπο έχουμε  και ασθενείς πολλών ταχυτήτων. Όσους πληρώνουν το πρωί τα 5 ευρώ, εκείνους που πηγαίνουν στα απογευματινά ιατρεία με 80 και 90 ευρώ  και τους ανασφάλιστους που πληρώνουν τα πάντα από την τσέπη τους.
Ήδη ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται σε ομηρία εξαιτίας των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων που έχει οδηγήσει τους επαγγελματίες της υγείας στην οικονομική εξόντωση.
Τώρα επιχειρείται εκ νέου  εγκλωβισμός τους σ ένα σύστημα που δεν έχει διασφαλίσει τη δυνατότητα να τους πληρώνει. Καλούμε τον υπουργό Υγείας ν αναλάβει τις ευθύνες τους  καθώς έχει  δημιουργήσει ένα τοπίο σήψης και παρακμής μέσα στα νοσοκομεία .
Για το ΔΣ του ΙΣΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                       ΕΥΣΤΑΘ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου