Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2014 - ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΕΘΝΟΣ.-  

Τον προγραμματισμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για 10.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το 2014 ενέκρινε χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό δημοσίευμα του «Εθνους - Εργασία».


Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της υγείας, στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, στα σώματα ελέγχου αλλά και στον τομέα της ασφάλειας (Ελληνική Αστυνομία, Στρατός και Λιμενικό), σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο που συμφωνήθηκε μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της τρόικας.

Εχει δοθεί ήδη το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 60 υπαξιωματικών του Λιμενικού, 90 λιμενικών και 50 στρατιωτικών στον κλάδο των Ειδικών Δυνάμεων. Αντίστοιχα έχει κατατεθεί αίτημα για την άμεση κάλυψη 300 θέσεων πτυχιούχων στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών.Αναλογία
Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν σε εφαρμογή της αναλογίας «μία νέα πρόσληψη για κάθε απόλυση» που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στους εξής τομείς:
Προσλήψεις θα γίνουν και στο Λιμενικό Σώμα


1 Υγεία: Πρώτη προτεραιότητα θα δοθεί στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αλλά και στα Κέντρα Υγείας των παραμεθόριων περιοχών. Παράλληλα θα στελεχωθούν τα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων και των μεταμοσχεύσεων από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Με την έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έως το τέλος του 2013 θα προσληφθούν 400 γιατροί και 100 νοσηλευτές, και ακόμη 500 γιατροί και 300 νοσηλευτές το πρώτο εξάμηνο του 2014.

2 Φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και σώματα επιθεώρησης: Το 2014 αναμένεται να προσληφθούν 1.300 οικονομολόγοι στη Γενική Γραμματεία Εσόδων και στις εφορίες. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν από επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που κατέχουν κυρίως πτυχίο οικονομικής ή νομικής σχολής και εάν κριθεί αναγκαίο θα προκηρυχθεί και νέος διαγωνισμός.


Αναμένεται να προσληφθούν στελέχη για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, με στόχο να υποστηριχθούν κυρίως οι δημόσιες υπηρεσίες που ελέγχουν το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα θα ενισχυθούν με εξειδικευμένο προσωπικό και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στον τομέα της υγείας αλλά και στο σύνολο του δημόσιου τομέα (ΣΕΥΠΠ, ΣΕΕΔΔ κτλ).

3 Ασφάλεια: Την επόμενη χρονιά θα προσληφθούν οι απόφοιτοι στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών. Οι ανάγκες για φύλαξη των σωφρονιστικών καταστημάτων αλλά και για διοικητικό προσωπικό στην Ελληνική Αστυνομία θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα περιοριστούν κυρίως στο Λιμενικό αλλά και στον Στρατό σε μονάδες που θα παραστεί ανάγκη.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών και ο προγραμματισμός για 10.000 προσλήψεις το 2014 που αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποτελούν τα νέα «στοιχήματα» για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα είναι ο υπουργός των απολύσεων αλλά της κινητικότητας και της αξιολόγησης, σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει το μεταρρυθμιστικό στίγμα της πολιτικής του. Με την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών ο Κυρ. Μητσοτάκης αναδεικνύει ότι η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απόλυση, ενώ με τον προγραμματισμό των 10.000 προσλήψεων για το 2014 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκει να κάνει πράξη την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο. Ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του σχεδιάζουν παράλληλα τον μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας στο Δημόσιο που θα «χτιστεί» στα πρότυπα της εθελοντικής κινητικότητας η οποία θα εφαρμοστεί στους δήμους. Οπως αναφέρουν συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη, ο στόχος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να παραγάγει έργο το οποίο θα συμβάλει στη μετατροπή του «μη παραγωγικού» Δημοσίου σε έναν μηχανισμό που θα λειτουργεί με ευελιξία αλλά και δικαιοσύνη, τόσο ως προς τους πολίτες όσο και ως προς τους εργαζομένους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου