Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ν. Σακκάς (γιατρός, πολιτευτής της ΝΔ): «Έχει ξεκινήσει κίνηση βουλευτών που ζητά να αποπεμφθεί ο ανεκδιήγητος κ. Γεωργιάδης»

(LEFT.GR)


Ο πολιτευτής της ΝΔ και πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ Τρικάλων Νίκος Σακκάς μιλώντας στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» χθες, με αφορμή τις κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον υπουργείο Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο», ημιμαθή και προκλητικό και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τον στείλει στο σπίτι του.

Μερικές από τις δηλώσεις του (αναλυτικά εδώ):

«Γενικώς η εβδομάδα ξεκίνησε καλά, διότι η συμμετοχή των γιατρών στα πολυϊατρεία φθάνει στο 100%. Για τα έκτακτα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, δυστυχώς όμως αυτό το τριήμερο χάνονται 600 περίπου ραντεβού κάθε μέρα. Και ακόμη πιο δυστυχώς οι προγραμματισμένες επιτροπές υγείας για αύριο και μεθαύριο ακυρώνονται λόγω μη έλευσης των γιατρών που είναι από άλλους νομούς. Γι’ αυτούς οι φάκελοι θα πάνε κάτω και θα οριστούν νέα ραντεβού για επόμενες επιτροπές

Δυστυχώς αυτά οι φωτεινοί εγκέφαλοι του υπουργείου έπρεπε να τα είχαν σκεφθεί. Όταν εγώ έλεγα ότι οι μόνοι γιατροί που είναι πιστοποιημένοι για τις επιτροπές είναι οι γιατροί των πολυϊατρείων, δυστυχώς ο ανεκδιήγητος υπουργός υγείας αυτά δεν τα σκέφθηκε. Δεν είναι μόνο ότι δεν σκέφθηκε αυτά, δεν σκέφθηκε και άλλα. Η μόνη του σκέψη του είναι πως θα εμφανιστεί σε τηλεοπτικά στούντιο και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και όπως είδα ξεκίνησε το πρωί από το Mega, για να δώσει το ρεσιτάλ της δημοφιλίας του. Η ημιμάθειά του και η προκλητικότητά του πρέπει να τελειώνει. Το κακό που έχει αρχίσει να κάνει είναι μεγάλο. Και να σας αποκαλύψω ότι ήδη έχει ξεκινήσει μια κίνηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να προσεγγίσουν τόσο τον γενικό γραμματέα, τον κ. Μπούρα, όσο και τον κ. Κεδίκογλου για να αποπεμφθεί από τον πρωθυπουργό. Δεν μίλησε κανείς ότι δεν θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Δεν μπορείς όμως, να κάνεις το χώρο της υγείας ρινγκ.Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεσαι σαν τηλεοπτικός μαϊντανός, δεν μπορεί να βγαίνεις και να λες ότι το σύστημα υγείας έχει 200 πλαστικούς όταν οι πλαστικοί στον ΕΟΠΥΥ είναι οκτώ. Βγήκε και είπε στον κ. Χατζηνικολάου ότι το σύστημα υγείας έχει 200 πλαστικούς και σας λέω ότι είναι οκτώ».

«Ο Γεωργιάδης εκθέτει τον πρωθυπουργό»

Στη συνέχεια ο Ν. Σακκάς προσθέτει:

«Εάν για κάτι είμαστε υπερήφανοι στην Ελλάδα, είναι ότι μπορέσαμε να εκπαιδεύσουμε σωστά και ανά ιατρικές ειδικότητες, το ιατρικό δυναμικό που έχουμε. Αυτό είναι για μένα μεγάλο κατόρθωμα. Είναι ένα επίτευγμα των Ελλήνων γιατρών που είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό. Διότι μπόρεσαν να πάρουν τις ειδικότητες και δυστυχώς αυτά τα νέα παιδιά που δεν βρίσκουν χώρο να εργαστούν στην Ελλάδα, φεύγουν σαν μετανάστες. Επίσης, είναι μεγάλο κατόρθωμα να απευθύνεται ο Έλληνας στον ειδικό. Ερχόμαστε τώρα πίσω να εφαρμόσουμε ένα σύστημα υγείας που θέλει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πήγε στο Καζακστάν του 1978, που λέει ότι πρέπει να πάμε σε άλλους γιατρούς μη ειδικοτήτων για να μας παραπέμπουν στα νοσοκομεία. Και σας λέω, πήγε στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και είπε δεν είναι απαραίτητος στο σύστημα υγείας για παράδειγμα, ο οφθαλμίατρος, διότι τον ρόλο του μπορεί να τον παίξει άνετα ο γενικός γιατρός και ο παθολόγος.

»Λέω λοιπόν ότι ο πρωθυπουργός τον επέλεξε γιατί είχε άλλες απαιτήσεις. Όμως, η εν γένει συμπεριφορά του και η στάση του τόσο απέναντι στον ιατρικό κόσμο όσο και με τις δηλώσεις του, έχουν εκθέσει τον πρωθυπουργό ανεπανόρθωτα. Διότι δεν είναι δυνατόν να βγαίνει και να λέει να σε διώξω να δεις τι εστί βερίκοκο, να σε διώξω για να μην πάρει τη δόξα ο Τόμσεν. Αυτές οι δηλώσεις αν μη τι άλλο είναι γραφικές(...)»

«Υπάρχουν γιατροί 28 χρόνια στο ΙΚΑ που αν απολυθούν δεν θα πάρουν αποζημίωση»

«Εμείς είμαστε με σύμβαση αορίστου χρόνου. Υπάρχουν γιατροί στο ΙΚΑ 28 χρόνια.. Εάν αύριο απολυθούν, δεν θα πάρουν αποζημίωση. Το ξέρετε ότι οι γιατροί που δουλεύουν στο ΙΚΑ, δεν έχουν ασφάλεια του ΙΚΑ; Αυτό είναι το καρτέλ; Εμείς οι γιατροί, το 95%, είμαστε αορίστου χρόνου, με τριτοκοσμικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Ο οργανισμός αυτός δεν υποχρεούται να μας ασφαλίσει; Αυτό ζητάμε και εμείς. Εάν αύριο εκδιωχθούμε από το ΙΚΑ, δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ αποζημίωση. Κάνουμε δύο χρόνια επιτροπές υγείας και δεν έχουμε πληρωθεί».

«Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος»

«Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή, από 1η Δεκεμβρίου μέχρι 20 Δεκεμβρίου είναι 17 επιτροπές υγείας. Έχει αντιληφθεί ο υπουργός τι θα γίνει; Ο άνθρωπος δυστυχώς, λυπάμαι που το λέω, είναι επικίνδυνος. Δεν είναι δυνατόν να προκαλείς τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου