Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Νεκρώνει σήμερα η Υγεία! Στο δρόμο γιατροί ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομείων, Ιδιώτες


Νεκρώνει σήμερα η Υγεία! Στο δρόμο γιατροί ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομείων, Ιδιώτες

Σύσσωμος ο υγειονομικός κόσμος βγαίνει στο δρόμο σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την κινητικότητα αλλά και τις περικοπές στον τομέα της υγείας 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Γιατροί εργαζόμενοι νοσοκομείων, εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ αλλά και σε όλες τις δομές υγείας βγαίνουν την Παρασκευή στους δρόμους σε μια κοινή απεργιακή συνάντηση δεδομένων και των νέων εξελίξεων που αναμένονται στο μέτωπο της κινητικότητας αλλά και των απολύσεων. 

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στην οποία θα συμμετάσχει η ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ καθώς και γιατροί και εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Οι υγειονομικοί κλάδοι ζητούν μεταξύ άλλων να στηριχθούν τα υποστελεχωμένα Τμήματα των Νοσοκομείων, με επαρκές νοσηλευτικό-ιατρικό-εργαστηριακό προσωπικό, να υπάρξουν απολύσεις, να λειτουργήσουν όλες οι έτοιμες κλίνες ΜΕΘ-ΜΑΦ, να υπάρξουν ασφαλή και ποιοτικά προγράμματα εφημεριών, να αποτραπούν οι αυθαίρετες μετακινήσεις.

Πάντως στο υπουργείο Υγείας η κινητικότητα καταρχάς για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία είναι ήδη έτοιμη καθώς ζητήθηκαν οι κατάλογοι των ονομάτων των εργαζομένων ώστε να καθορισθούν οι νέες τους θέσεις είτε σε γενικά νοσοκομεία όπου θα μεταφερθούν οι ψυχιατρικές κλινικές είτε στις υγειονομικές περιφέρειες όταν πρόκειται για τεχνικό προσωπικό. 

Αμέσως μετά θα έρθει το κύμα κινητικότητας στα νοσοκομεία της περιφέρειας ενώ δεν αποκλείεται στον ΕΟΠΥΥ να γίνουν με την άφιξη του νέου έτους, οπότε και θα μπούνε σε κινητικότητα οι 10.000 υπάλληλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου