Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Δημάρ: όχι αντιπαράθεση με γιατρούς, όχι πειράματα με την υγεία«H ακραία αντιπαράθεση του υπουργού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δεν οδηγεί σε καμία θετική διέξοδο στον χώρο της υγείας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει το μετασχηματισμό του ΕΟΠΥΥ σε φορέα που διαχειρίζεται τους πόρους υγείας με τον διαχωρισμό από το ρόλο του παρόχου υπηρεσιών και θεωρεί απολύτως αναγκαία τη μετακίνηση σε δομές δευτεροβάθμιας φροντίδας (νοσοκομεία) όσων κριθούν μη απαραίτητοι για τον νέο ενιαίο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Θεωρεί ακόμη απαραίτητη την οργανωτική και διοικητική συνένωση των δημόσιων και ασφαλιστικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας – με σχεδιασμένη και ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα μέσα από λειτουργικές ρυθμίσεις και πλήρη αξιοποίηση των υποδομών και της περιουσίας των υποκαταστημάτων του ΕΟΠΥΥ και Κέντρων Υγείας – και την αξιολόγηση δομών και ανθρώπινου δυναμικού του ΕΟΠΥΥ.

«Ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για πειραματισμούς και δογματικές αγκυλώσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές», τονίζει καταλήγοντας.

Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου